Pirkanmaan Vuoden kylä löytyi Ruovedeltä – Kisaan oli ilmoittautunut kyliä myös Pirkkalasta

Vuosittaisen tunnustuksen saajaksi valittiin Visuvesi.

RUOVEDELLÄ sijaitseva Visuvesi on valittu Pirkanmaan Vuoden kyläksi.

Pirkan kylät ry valitsi tunnustuksen saajan 16 pirkanmaalaisen kylän joukosta. Kyliä ilmoittautui tänä vuonna kilpailuun ennätysmäärä eri puolilta maakuntaa. Joukossa olivat myös Pirkkalan Haikka ja Pirkkalankylä.

Tunnustus myönnetään 400 asukkaan Visuvedelle kylällä tapahtuneesta monipuolisesta, pitkäjänteisestä ja yhteisöllisestä kehittämisestä. Visuvedellä on muun muassa useita aktiivisia kolmannen sektorin toimijoita, kuten kyläyhdistys, nuorisoseura, urheiluseura ja taideyhdistys. Pirkan kylät ry kiittelee palkitsemisperusteissaan myös kylän talkoohenkeä ja historian vaalimista.

TÄNÄÄN Pirkan päivänä 1. syyskuuta yhdistys myöntää myös Vuoden kylätoimijan ja Vuoden kyläteon tunnustukset.

Vuoden 2023 kylätoimijana palkitaan Kaukolan kyläseuran puheenjohtaja Olena Sandholm Sastamalasta. Vuoden kyläteko on Karhen pieni kirjasto Ylöjärvellä.

Lue myös: Pirkanmaalla etsitään jälleen Vuoden kylää – Ehdotuksia otetaan vastaan