Pirkanmaalla etsitään jälleen Vuoden kylää – Ehdotuksia otetaan vastaan

Ehdotuksia voi jättää Pirkan kylät ry:lle heinäkuun loppuun asti.

SIONKYLÄ on yksi Pirkkalan kylistä. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKANMAALLA etsitään jälleen ehdokkaita Vuoden kylän, Vuoden kyläteon ja Vuoden kylätoimijan arvonimien saajiksi. Ehdotuksia voi jättää Pirkan kylät ry:lle heinäkuun loppuun asti yhdistyksen kotisivujen kautta.

Vuoden kylän haussa on kyse arvostuksen osoituksesta, jonka saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Vuonna 2022 vuoden pirkanmaalaiseksi kyläksi valittiin Nokian Tottijärvi. Maakuntien parhaina palkitut kylät osallistuvat aina seuraavan vuoden keväällä valtakunnalliseen Suomen Vuoden kylä -kilpailuun.

Vuoden kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan huomiota sekä liikuttanut ja puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla esimerkiksi kylätalon remontista, kyläkirjan julkaisusta, onnistuneesta asukashankinnasta tai jostakin muusta kampanjasta. Vuoden kylätoimijaksi puolestaan esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä.

EHDOTUKSIA palkittavista voivat tehdä yksityishenkilöt, yhdistykset ja kunnat.

Tunnustusten saajat valitsee kylätoiminnasta riippumaton, mutta maakunnan kylät hyvin tunteva asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisista, 4H-yhdistyksestä sekä OP Tampereesta.

Vuoden 2023 kylätoimintatunnustusten saajat julkistetaan Pirkan päivänä 1. syyskuuta.