Keltaliivit varjelivat koululaisten opintietä syyslukukauden ensimmäisenä päivänä Pirkkalassa – ”Hidaste tähän risteykseen olisi tarpeen”, kommentoi rakennustekniikan opiskelija Verneri Hautamäki

VERNERI Hautamäki on yksi Taratest-yrityksen työntekijöistä, jotka turvasivat oppilaiden koulumatkoja syyslukukauden ensimmäisenä päivänä Vähäjärven koulun läheisyydessä.

KOULUJEN ympäristöissä liikkuu jälleen paljon lapsia ja nuoria. Siitä muistutuksena Vähäjärven koulun vilkkaimmissa risteyksissä oli muutama keltaliivinen turvaamassa koulumatkan turvallisuutta tänään, syyslukukauden ensimmäisenä koulupäivänä.

Yksi heistä oli Verneri Hautamäki. Hän silmäili hyvillä mielin koulun liepeillä soljuvaa liikennettä ja innokkaita pikkukoululaisia. Liikenteen toinen ilahduttava piirre oli lapsiaan kouluun tuovat vanhemmat ja heidän esimerkillinen käytöksensä.

”Hyvin ovat autoilijat hidastaneet risteyksessä”, Hautamäki totesi aamun vahtivuoron aikaan yhdeksän kieppeillä.

Jotta liikenteen nopeudet koulun lähettyvillä olisivat maltillisia jatkossakin, Taratest-yrityksessä suunnitteluharjoittelijana olevalla rakennustekniikan opiskelijalla on ehdotus.

”Hidaste tähän risteykseen olisi tarpeen”, Ollikantien ja Urheilutien tienhaarassa liikennettä seurannut Hautamäki tuumi.

TOINEN risteys, jossa keltaliiviset tarkastelivat liikenteen sujuvuutta sekä aamulla että koulupäivän päätteeksi yhden maissa, oli Suupankujan ja Ollikantien tienhaara. Nämä kaksi risteystä ovat vilkkaimpia liikenteen solmukohtia Vähäjärven koulun ympäristössä. Alueelle rakentuva koulukompleksi lisää liikennettä alueella.

Liikenteen turvallisuuden painottamiselle on täten paikkansa, minkä yksi Vähäjärven koulun rakentamiseen osallistuvista yrityksistä huomioi tarjoutumalla turvaamaan oppilaiden koulumatkaa alueella. Ehdotus otettiin ilomielin vastaan koulussa.

”Ilman muuta hyväksyimme”, koulun apulaisrehtori Nina Mantsinen kertoi koulun vastauksesta Taratest-yrityksen maanantaiseen yhteydenottoon.

Taratestin työntekijät eivät ohjanneet liikennettä vaan olivat sijoillaan risteyksissä muistuttamassa tarvittaessa liikenneturvallisuuden merkityksestä. Mantsisen mukaan samaisessa roolissa on takavuosina ollut muun muassa koulujen vanhempainyhdistyksen jäseniä.