Nysse siirtyy talviaikatauluihin – Pereeltä ei pääse enää suoralla bussiyhteydellä Suupalle

Nyssen ensi maanantaina alkava talvikausi aiheuttaa useita muutoksia Pirkkalan bussiyhteyksiin.

JATKOSSA Pereeltä Pirkkalan keskustaan haluavan on kierrettävä Partolan kautta. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN seudun joukkoliikenteen talvikausi käynnistyy maanantaina 7. elokuuta. Samalla linjastoon tehdään useita muutoksia, joista monet koskettavat myös Pirkkalaa.

Pereen asukkaita ovat kuohuttaneet alueen heikkenevät bussiyhteydet. Jatkossa linja 30 ajaa suoraan Partolasta Tampereelle, eikä se tee enää koukkausta Nuolialan ja Pereen kautta. Samalla linjan 11 päätepysäkki siirtyy kuntakeskuksesta Pereelle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pereen ja kunnan keskustan välillä ei ole enää jatkossa suoraa bussiyhteyttä.

TALVIKAUDEN alkaminen aiheuttaa myös muita muutoksia Pirkkalan bussireittihin. Suurimmat mullistukset koskevat linjaa 39, jonka reitti vaihtuu kokonaan. Jatkossa linjalla 39 pääsee Höökinmäestä Sankilaan. Linja liikennöi kuntakeskuksen ja Suupan kautta, ja matka päättyy Kirkonkylän koululle.

Aikaisemmin linja 39 kulki Pirkkalan Tredun toimipisteen, Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja kuntakeskuksen väliä. Elokuun 7. päivästä alkaen lentoaseman, Pirkkalan Tredun ja kuntakeskuksen välillä liikennöi uusi linja 34.

MYÖS Pirkkalasta Hervantaan ajavalla linjalla 36 aloittavat elokuun alussa uudet reitit. 36A kulkee kohti Hervantaa Naistenmatkantietä pitkin, kun taas 36B kiertää Hervannan suuntaan Huovin teollisuusalueen ja Linnakallion kautta.

Maanantaista alkaen liikennöidään jälleen myös kesätauolla ollut linjan 79 osuus Nokiasta Pirkkalaan.

Nyt alkava aikataulukausi päättyy ensi vuonna 2. kesäkuuta.

Pirkkalan bussilinjoja koskevia aikataulu- ja reittimuutoksia

LINJA 8 (Haukiluoma–Pirkkala): Kulkee Tesoman ja Epilän välillä poikkeusreitillä arviolta 10. elokuuta asti.

LINJA 11 (aikaisemmin Pirkkala–TAYS Arvo, 7.8. alkaen Pere–TAYS Arvo): Reitti lyhenee niin, että linjan päätepysäkki on 7. elokuuta alkaen Pereellä. Linjalta jäävät pois Vapriikin ja paloaseman pysäkit sekä Hatanpään sairaalan lenkki. Poikkeusreitti Jussinkylässä jatkuu.

LINJA 30 (aikaisemmin Partola–Ranta-Tampella, 7.8. alkaen Partola–Keskustori): Nuolialan ja Pereen lenkki jää pois, ja jatkossa linja kulkee suoraan Partolaan. Tampereella lähtö- ja päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

LINJA 31 (aikaisemmin Partola–Ranta-Tampella, 7.8. alkaen Partola–Keskustori): Tampereella lähtö- ja päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

LINJA 34 (aikaisemmin Pirkkala–Tampereen aikuiskoulutuskeskus, 7.8. alkaen Lentoasema–Pirkkala): Kokonaan uusi linja, joka liikennöi Pirkkalan kuntakeskuksesta Tredun kautta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

LINJA 36 (aikaisemmin Pirkkala–Hervanta, 7.8. alkaen kaksi uutta linjaa): 36A ajaa jatkossa Pirkkalasta Hervantaan Naistenmatkantietä pitkin ja 36B kiertää Hervantaan Huovin teollisuusalueen ja Linnakallion kautta.

LINJA 39 (aikaisemmin Lentoasema–Pirkkala, 7.8. alkaen aloittaa täysin uudella reitillä Höökinmäki–Sankila): Linja 39 ajaa jatkossa Höökinmäestä Suupan kautta Kirkonkylän koululle Sankilaan. Uusi reitti on Höökinmäki–Pirkkalankylä–Sionkylä– Vaitti–Suuppa–Kyösti–Sankila.

LINJA 79 (Nokia–Pirkkala): Reittiosuus Nokialta Pirkkalaan palaa kesätauolta.