Pirkkalassa huudatetaan moottoriajoneuvoja keskellä yötä taajama-alueella – ”Tällaiseen häiriköintiin pitää tavalla tai toisella puuttua”

"Ilmiö aiheuttaa tuhansien ihmisten asuinalueelle unettomuutta yöaikaan ja huonoa mieltä", kirjoittaa kunnanvaltuutettu Niilo Rautionmaa (kok.).

PIRKKALASSA on ollut epäterveellinen eli sairas ilmiö jo pidempään, johon ei olla oikeasti puututtu korjaavin toimenpitein.

Ilmiö aiheuttaa tuhansien ihmisten asuinalueelle unettomuutta yöaikaan ja huonoa mieltä. Lepo on yksi tärkeimmistä asioista ihmisen hyvinvoinnille ja Suomessa on kotirauha, jonka turvin pitäisi saada kotonaan rauhassa levätä.

Pirkkalassa keskellä yötä huudatetaan moottoriajoneuvoja siten, että teko alueelta ääni kantautuu helposti yli kilometrin säteelle. Tämä äänentaso ei ole vähäinen. Alueen läheinen Vähäjärvi edesauttaa melun kantautumista. Tuolta häiriöalueelta, Suupalta, kilometrin säteelle osuu kaksi Pirkkalan taajimmin asuttua aluetta, Suuppa ja Kurikan pohjoisalue.

En ihmettele, että jos joku haluaa tämän häiriköinnin vuoksi muuttaa muualle.

KYSEESSÄ on tarkoituksellinen häiriön tuottaminen taajama-alueella, jonka vaikutus alueella asuu vähintään 5–6000 ihmistä. Tällainen tahallinen häiriön tuottaminen tulisi kuulua kotirauhan rikkomisen alaisuuteen ja näin rangaistukseltaan suuremmaksi.

Haluaisin saada keskustelua henkilöiden kanssa, jotka kokevat tämän häiriön tuottamisen oikeutetuksi. Harmillisesti varmasti hyvin pieni joukko kuntalaisia tämän häiriön tuottamiseen osallistuu, mutta se ei tee siitä yhtään hyväksyttävämpää.

Tunnen myötätuntoa jokaiselle, joka tämän häiriön kohteeksi joutuu. Omat yöunet meneekin häiriöön herätessä vielä miettien kaikkia, jotka joutuvat lähtemään aamulla töihin, ovat juuri saaneet nukuttua itkevän lapsen vuoksi tai ihan vaan siitä, että kaikilla on oikeus saada levätä yöaikaan kotonaan rauhallisesti. Ulkoilmakonserteille pitää olla lupa, vaikka voimakkaan äänen tuottaminen loppuu jo ennen puoltayötä.

EN TOIVO, että Pirkkalassa pitäisi alkaa sulkemaan alueita aidaten ja portin, jotta turha kulkeminen saadaan ohjattua toisin. Kuten olen nähnyt Keski-Euroopan kylissä tehdyn tai koulujen alueiden rajaamista ja sulkemista kokonaan, muutaman häiriökäyttäytyjän vuoksi.

Ihmisen terveydelle on tärkeää saada levätä, ja siksi tällaiseen häiriköintiin pitää tavalla tai toisella puuttua ja saada loppumaan. En ihmettele, että jos joku haluaa tämän häiriköinnin vuoksi muuttaa muualle.

Niilo Rautionmaa

kunnanvaltuutettu (kok.)

Pirkkala