Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa sosiaalisen luoton myöntämisen elokuussa

ENSI kuusta alkaen voi hakea Pirkanmaan hyvinvointialueelata sosiaalista luottoa esimerkiksi velkojen järjestelyyn.

PIRKANMAAN hyvinvointialue voi elokuun alusta alkaen myöntää sosiaalista luottoa Pirkanmaalla asuville vähävaraisille tai pienituloisille yksityishenkilöille.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on kyky maksaa luotto takaisin, mutta jotka eivät saa muuta kohtuuhintaista luottoa esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalista luottoa voi saada esimerkiksi velkojen järjestelyyn tai velkakierteen katkaisemiseen, hyvinvointialue tiedottaa.

Sosiaalista luottoa haetaan ottamalla yhteyttä palveluneuvojaan puhelimitse numeroon 044 431 4040 maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9–10 tai sähköpostitse sosiaalinenluotto@pirha.fi. Palveluneuvoja tekee tilanteesta alkukartoituksen ja arvioi, täyttyvätkö luoton myöntämisen ehdot.

PIRKANMAALLA sosiaalista luottoa on aiemmin myöntänyt Tampereen kaupunki. Tampereen kaupungin myöntämät luotot siirtyivät 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Kyseiset luotot pysyvät ennallaan eivätkä vaadi asiakkailta erillisiä toimenpiteitä.

Tarkemmat sosiaalisen luoton myöntämisen ehdot löytyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.