Koiranulkoiluttajat kyllästyivät Pirkkalaa täplittäviin Ilves-tarroihin – Lenkille otettu mukaan jopa jääraappa

Pirkkalan Kurikassa asuva Matti Valtamo uskoo, että tarrojen levittäjä on liikkeellä öisin.

PIRKKALALAINEN Matti Valtamo kuvasi erään tarroitetun valaisinpylvään Killon kuntopisteen pururadalla. Tarrojen laittaja oli ilmeisesti jättänyt jälkeensä myös tarrojen taustapaperit. Kuva: Matti Valtamo

VALAISINPYLVÄISIIN, liikennemerkkeihin ja muualle julkisille paikoille liimatut Ilveksen kannattajatarrat ovat ihmetyttäneet kulkijoita niin Pirkkalassa kuin Tampereellakin. Huomattavaa tarroissa on niiden suuri määrä – yhteen ja samaan valopylvääseen on voitu kiinnittää useita keltavihreitä tarroja.

Tampereella tarravyöryä on todistettu mediatietojen mukaan ainakin vuodesta 2021 asti eri puolilla kaupunkia. Pirkkalassakin tarroja on nähty jo kauan.

YKSI sotkuihin kyllästyneistä on Pirkkalan Kurikassa asuva Matti Valtamo. Hän kertoo tarratilanteen olevan paha ainakin Killon kuntopisteen läheisellä pururadalla sekä Iso Naistenjärven ja Vähä Naistenjärven suunnilla.

”Olemme niitä muiden koiranulkoiluttajien kanssa irrotelleet ja ihmetelleet”, Valtamo sanoo.

Ongelmana eivät ole vain Ilveksen tarrat, vaan viime aikoina Valtamo on havainnut tarroissa myös muita kuva-aiheita ja iskulauseita.

OSA koiranulkoiluttajista on käärinyt hihat ja ottanut järeämmät otteet käyttöön. Valtamo kertoo erään tutun ulkoilijan kulkevan lenkeillä jääraapan kanssa, sillä sen avulla tarrojen rapsuttelu sujuu tehokkaasti.

”Sateella tarrat lähtevät tosi hyvin”, Valtamo vinkkaa.

Hänen mukaansa puhdistustarpeesta on myös ilmoitettu kunnalle.

TARROJEN levittäjän motiivi mietityttää Valtamoa. Tarroittajan tai tarroittajien hän uskoo olevan liikkeellä öisin. Iltalenkeillä Valtamo ei yleensä näe uusia tarroja, mutta aamuun mennessä niitä on jälleen ilmaantunut ympäristöön.

”Kyseessä ei ole lyhyt kaveri, koska tarroja on korkeallakin”, hän lisää.