Pirkkalan karnevaalit tulevat taas – kansaa viihdyttää muun muassa maalaispoika Alatalo, ja lauantaina lasten tapahtumassa lavan valtaa suosittu tubettaja

Perinteiset Pirkkalan karnevaalit järjestetään Suupantorilla 18.–19. elokuuta. Perheen pienimmät pääsevät nauttimaan lauantaina Lasten karnevaaleista.

MIKKO Alatalon ura elää uutta kukoistuskauttaan.

PIRKKALAN keskusta täyttyy jälleen juhlakansasta, kun perinteikkäät Pirkkalan karnevaalit valtaavat elokuussa Suupantorin. 18.–19. elokuuta järjestettävässä tapahtumassa lavalle nousevat muun muassa Mikko Alatalo ja aikaisemminkin karnevaaleilla viihdyttänyt Travelin’ Band.

”Karnevaalit järjestetään samana viikonloppuna kuin Blockfest. Nuoriso löytää itsensä sieltä, mutta vähän vanhemmat ovat Suupantorilla”, tapahtuman järjestäjä Arto Järvinen kuvailee karnevaalien kohdeyleisöä.

Karnevaalit käynnistyvät perjantai-iltana kello 19, kun Suupantorin tapahtuma-alue aukeaa. Elävän musiikin tarjonnan avaa Mikko Alatalo, jonka esitys käynnistyy kello 21.

”On käynyt hyvä tuuri isompien esiintyjien kanssa”, Järvinen myhäilee ja kertoo odottavansa myös itse Alatalon esitystä.

Alatalon esityksen lisäksi perjantain karnevaaliohjelmassa on kello 20 alkava Ekku Kivistön vetämä Pirkkala-aiheinen tietokilpailu. Alatalon jälkeen väkeä viihdyttää puoleenyöhön asti DJ Weeelis.

LAUANTAINA Pirkkalan karnevaalien lavalle nousee illalla puoli yhdeltätoista CCR:n tuotantoon erikoistunut Travelin’ Band.

Yhtye on pirkkalalaisyleisölle tuttu nimi, sillä Pentti Hietasen ja Heikki Helan tähdittämä yhtye esiintyi tapahtumassa jo 1990-luvulla. Viime vuonna Travelin’ Band veti Järvisen mukaan ”tuvan täyteen väkeä”.

”Paikalliset tietävät yhtyeen”, Järvinen perustelee yhtyeen yleisösuosiota.

Lauantain karnevaaliohjelmaan kuuluu Travelin’ Bandin esityksen lisäksi karaokea.

KARNEVAALIEN yhden päivän lippu maksaa ennakkoon ostettuna 18 euroa ja portilta hankittuna kaksi euroa enemmän. Kahden päivän sisäänpääsy kustantaa 35 euroa.

Järjestäjä Järvinen odottaa tapahtumaan molempina päivinä noin 400–500 musiikin ystävää. Hänen mukaansa huono sää vaikuttaa laskevasti yleisömäärään, vaikka myös sateeseen on varauduttu.

”Sateella pääsee suojaan telttaan, jossa myös lava on. Myös anniskelu on sateelta suojassa.”

PIRKKALAN karnevaalien ikäraja on 18 vuotta, mutta lauantaina tapahtumaviikonlopun tunnelmasta pääsevät nauttimaan myös nuoremmat. Silloin Pirkkala-seura järjestää Suupantorilla maksuttomat ja ikärajattomat Lasten karnevaalit.

Lasten karnevaalit alkavat kello 12, ja kello yhdeltä lavalle kipuaa lastentaikuri Paspartuu. Tuntia myöhemmin tapahtumassa esiintyy suosittu tubettaja Kliffa eli Ilari Mettälä, minkä jälkeen hän on tavattavissa henkilökohtaisesti.

”Kysyin nuoriso-ohjaajilta, kuka tubettajista on nyt kuuminta hottia. Monet heistä sanoivat Kliffan nimen. Hän on muassa pelannut Tampereella Ilveksessä jalkapalloa”, Järvinen kertoo.

Tapahtuma-ohjelman lisäksi Lasten karnevaaleilla on myös pomppulinna, kasvomaalausta, sirkuspiste ja onnenpyörä.