Kalastusvälineitä repussaan kuljettanut mopoilija kaahasi poliisia karkuun kevyen liikenteen väylillä Kurikassa

POLIISI lähti lyhyeksi jääneeseen takaa-ajoon Pirkkalan Kurikassa viime viikon keskiviikkona, kun partio havaitsi kevyen liikenteen väylällä ajaneen mopoilijan.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio kertoo, että poliisi oli saapunut Kurikan alueelle hoitamaan erästä toista hälytystehtävää keskiviikkoiltana kello 23 aikoihin. Tehtävän yhteydessä poliisi oli huomannut kevyen liikenteen väylällä huomattavan suurta nopeutta kulkeneen mopon.

”Poliisi pyrki pysäyttämään mopoilijaa, mutta mopoilija ja mopo hävisivät hyvin pian poliisin näköpiiristä. Käsittääkseni häntä yritettiin tavoittaa poliisiautolla, eli siinä on ollut lyhyehkö takaa-ajo, jossa on menty ainakin osin kevyen liikenteen väyliä pitkin”, Rautio kuvailee.

MOPON kuljettajasta on vain niukasti tuntomerkkejä. Kuljettaja oli poliisin oletuksen mukaan nuorehko mies. Raution mukaan mopossa ei joko ollut rekisterikilpeä tai sitten kilpi oli taitettu niin, ettei poliisi nähnyt sitä. Mopoilijalla oli selässään reppu, jossa näkyi olevan kalastusvälineitä.

”Pyrimme selvittämään mopoilijan henkilöllisyyttä, mutta lähtökohdat siihen ovat suhteellisen heikot”, Rautio toteaa.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.