Pirkkalan Spartansille kotivoitto – loukkaantumiset hellittävät pikku hiljaa

PIRKKALALAINEN amerikkalaisen jalkapallon seura Spartans otti lauantaina kolmannen voittonsa I divisioonassa, kun Vantaan TAFT kaatui keskuskentällä 25-20 (6-7).

Spartans oli kolmannen neljänneksen alussa tappiolla 6-14, mutta nousi 17-14-johtoon ennen viimeistä neljännestä Juuso Savolaisen potkumaalilla ja Dominic Olneyn juoksumaalilla. Olney onnistui myös kahden pisteen arvoisessa lisäpisteyrityksessä.

”Meillä oli yhä paljon poissaoloja loukkaantumisten takia, mutta voitto saatiin. Nyt alkavan juhannustauon aikana saadaan pelaajia takaisin ja seuraavassa ottelussa saamme paremman kokoonpanon”, sanoi valmentaja Toni Uusitalo.

Päätösneljänneksellä Olney kasvatti juosten johdoksi 23-14 ja pelinrakentaja Daniel Tolonen kasvatti johtoa kahdella pisteellä.

”Yhdentoista pisteen johto oli eri asia kuin olisi ollut kymmenen pisteen johto eli siksi otettiin kahden pisteen suoritus eikä tavallista yhtä lisäpistettä. TAFT olisi tarvinnut voittoon kaksi maalia eikä siihen pystynyt”, Uusitalo sanoi.

Olney juoksi kaikkiaan 184 jaardia eli hän kokosi yli puolet Spartansin 355 hyökkäysjaardista.

Seuraavassa ottelussa heinäkuun 1. päivänä Pirkkalaan saapuu paikallisvastustaja Tampere Saints. Se on voittanut kauden molemmat ottelunsa.