Petteri Soini pitää Rantaniityssä unelmiensa kahvilaa – Liki satavuotiaassa huvilassa sijaitseva Seela on nyt vuoden ikäinen

Tulevana kesänä Kahvila Seelassa saatetaan nähdä myös elävää musiikkia, minkä lisäksi asiakkaita palvelee uutuutena jäätelökioski.

PETTERI Soinin äiti pyörittää Lempäälässä palkittua Kahvila Siiriä. ”Kaikki on lähtöisin Siiri-kahvilasta. Ilman sitä olisin tuskin milloinkaan saanut ajatusta perustaa omaa kahvilaa”, Soini kertoo. Kuva: Sebastian Stenvall.

RANTANIITYSSÄ sijaitsevan huvilan seinät huokuvat historiaa ja perinteitä. 1930-luvulla tehtaanjohtaja Kestilän huvilaksi valmistuneessa rakennuksessa on toiminut nyt vuoden ajan Kahvila Seela, jonka sisätiloissa voi aistia menneen ajan tunnelmaa.

”Teimme alakertaan täydellisen pintaremontin ja toimme sinne ajan hengen mukaiset kalusteet. Halusimme kunnioittaa sitä, että huvila on 1930-luvulla rakennettu”, Kahvila Seelan yrittäjä Petteri Soini kertoo.

Seelan ensimmäinen vuosi onkin ollut menestys.

”Viime kesä lähti käyntiin odotusten mukaisesti, ja ihmiset löysivät tänne myös talviaikaan”, Soini kertaa vuotta tyytyväisenä.

Soinin mukaan kahvilan toiminta onkin elävöittänyt koko Rantaniityn aluetta. Kanta-asiakkaita on löytynyt aivan kahvilan lähiympäristöstäkin.

”Naapurit ovat olleet saamani palautteen perusteella tyytyväisiä, ja yhteistyö heidän kanssaan on toiminut hyvin.”

PETTERI Soinin mukaan Seelan viehätys liittyy paljolti kahvilan puitteisiin. ”Tämä talokin tekee sen, että kahvilakäynti voi olla aidosti myös elämys”, hän pohtii. Kuva: Sebastian Stenvall.

SEELAN pyörittäminen on Soinille enemmänkin harrastus kuin varsinainen työ, mutta siitä huolimatta hän on kahvilassaan tuttu näky.

”Käyn täällä arkisin joka ilta, minkä lisäksi olen paikalla viikonloput. Kerään astioita, autan henkilökuntaa ja juttelen asiakkaiden kanssa.”

Soinille on kunnia-asia, että kaikki tarjottava valmistetaan kahvilan omassa keittiössä. Erityiseksi hitiksi ovat ensimmäisen vuoden aikana muodostuneet kookkaat korvapuustit.

Jotkut ovat kuitenkin mieltäneet Seelan pelkäksi kesäkahvilaksi.

”Meillä on käynyt asiakkaita, jotka ovat ihmetelleet sitä, että kahvila on talvellakin auki.”

SEELASSA on soittanut vuoroviikoin sisarkahvila Siirin kanssa pianisti Soili. ”Pianomusiikki sopii talon tunnelmaan”, Soini sanoo. Kuva: Sebastian Stenvall.

SOINI on suunnitellut, että kesällä kahvilan ranta-alueella voitaisiin nähdä muutamia taloon ja sen tunnelmaan sopivia esiintyjiä.

”Esiintymiset eivät missään nimessä tapahtuisi iltamyöhään, vaan esimerkiksi lauantaina alkupäivällä tai alkuillasta puistoalueella voisi olla joku esitys.”

Tänä kesänä kahvilan pihalla on myös jäätelökioski.

”Jäätelökioski tulee palvelemaan ainakin silloin, kun kahvila on auki eli keskiviikosta sunnuntaihin. Oikein hyvällä säällä jäätelökioski voisi olla auki muulloinkin.”

Jäätelön ja pienten virvokkeiden lisäksi kioskissa voisi Soinin mukaan olla myös muunlaista myyntiä.

”Tarkoituksena on, että jäätelökioskista voitaisiin myydä ohikulkijoille myös korvapuusteja.”