Nyssen kesäkausi alkaa maanantaina – Lisäksi Pirkkalan suosituin bussilinja kulkee poikkeusreitillä

Kesällä vuoroja vähennetään talvikauteen verrattuna.

NYSSE harventaa bussivuoroja kesän tullen. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN kaupunkiseudun joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 5. kesäkuuta. Kesällä liikennöintiä vähennetään talvikauteen verrattuna.

Koululaisten ja opiskelijoiden tarpeisiin suunnitellut linjat jäävät kokonaan kesätauolle. Niihin kuuluvat muun muassa linjat 39 Höökinmäki–Pirkkala ja 79 reittiosuudella Nokia–Pirkkala.

Kesäkauden aikataulut voi tarkistaa Nyssen nettisivuilta tai reittioppaasta.

PIRKKALAN kautta kulkevista bussilinjoista suosituin, linja 8, on kulkenut toukokuun alusta lähtien poikkeusreitillä Tesoman ja Epilän välillä. Syynä on Tohlopinrannassa oleva työmaa.

Poikkeusreitti kulkee Kaarilan kautta, ja reitiltä jäävät pois Kohmankaaren, Ristimäen, Mediapoliksen sekä Tohlopinrannan pysäkit. Mediapolikselle on järjestetty korvaavaa palvelua linjalla 13.

Linja ajaa poikkeusreittiä arvion mukaan 6. elokuuta asti.

Kesätauolle jäävät bussilinjat

15A Myllypuro–Finlayson–Höytämö, 37 ja 37x Olkahinen–Ristinarkku–Hakametsä, 39 Höökinmäki–Pirkkala, 40D Tiihala–Kangasala, 44 Kangasala–Valkeakoski, 46 Ruutana–Pikkola, 47 Kangasala–Orivesi, 49 reittiosuus Orivesi–Eräjärvi, 63 Valkeakoski–Lempäälä, 65A ja 66 Valkeakoski, 72 Tottijärvi–Vihola–Tampere, 77 reittiosuus Tottijärvi–Sammalisto, 77x Tottijärvi–Nokia, 78 ja 78x Sarkola–Nokia, 79 reittiosuus Nokia–Pirkkala, 84A Viljakkala–Ylöjärvi, 85A Kuru–Parkkuu–Ylöjärvi, 86 ja 86x Siivikkala–Ylöjärvi

Lähde: Nysse