Hääpuku jännitti, alusvaatekuvaukset eivät – Lauantaina huipentuva missikisa on opettanut pirkkalalaiselle Alisa Ala-Salomäelle paljon omasta itsestä

Miss Pluskoot -voittaja selviää lauantaina Jyväskylässä. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Instagramin kautta.

PIRKKALALAINEN Miss Pluskoot -finalisti Alisa Ala-Salomäki. Kuva: Emmi Ruotanen

MILTÄ tuntuu makoilla sängyllä alusvaatteisillaan valokuvaajan pyöriessä ympärillä – ja yrittää näyttää vielä viehkeältä siinä samalla?

Pirkkalalaista Alisa Ala-Salomäkeä alusvaatekuvaukset eivät jännittäneet, kun niiden aika koitti tänä keväänä Miss Pluskoot Suomi -kilpailussa.

”Olen muutenkin ollut aina sellainen ihminen, etten ole koskaan jännittänyt vaikka rannalle bikineissä menoa. Ajattelen, että jos en kelpaa tällaisena, niin ei sitten. Sanoin kuvauksissakin heti, että voin olla ensimmäinen, jota kuvataan”, Ala-Salomäki kertoo.

Ala-Salomäki on elänyt missikisaajan elämää reilun parin kuukauden ajan. Hän on yksi kymmenestä finalistista, joiden joukosta kruunataan voittaja Jyväskylässä lauantaina.

Minulle on luontevaa nauraa höröttää yksinäni kameran edessä.

Alisa Ala-Salomäki

ALA-SALOMÄELLÄ ei ole juurikaan aiempaa mallikokemusta. Tv-kameroiden edessä hän on esiintynyt aiemmin Lego Masters -sarjan toisella tuotantokaudella, joka pyörii paraikaa tv:ssä.

Hän keksi hakea missikisaan mukaan, kun huomasi Instagramissa tuttunsa tehneen samoin.

”Juttelimme viime kesänä asiasta ja ajattelin, että olisipa tosi hauskaa testata itsekin, vaikuttaa kivalta tekemiseltä. Ihanaa, että myös erikokoisia kroppia pääsee kisaamaan kauneudesta.”

Missikilpailujen kuvauksissa ja tapaamisissa Ala-Salomäki kokee oppineensa itsestään paljon. Kuvauksissa hän on saanut kehuja rentoudestaan.

”Minulle on luontevaa nauraa höröttää yksinäni kameran edessä ilman, että se tuntuu oudolta. Olen oppinut, että voisin toimia joskus vaikka valokuvamallina”, Ala-Salomäki sanoo.

Tässä kasvaa ihmisenä.

Alisa Ala-Salomäki

ALUSVAATEKUVAUKSIA enemmän Ala-Salomäkeä jännitti perinteinen hääpukukuvaus.

”Minulla itselläni ei ole ollut häitä, joten ajattelin, että kuinka osaan olla edukseni ja tuleeko minulle sellainen puku, jossa tunnen itseni kauniiksi. Mutta kyllä tuli, olisin voinut ostaa sen itselleni!”

PLUSMALLI Lea Mansikkaviidan järjestämän Miss Pluskoot -kilpailun voittajan ja perintöprinsessat päättää tuomaristo. Lisäksi lauantaina palkitaan kisaajien joukostaan valitsema Miss Yhteishenki ja yleisön suosikki.

Mitä ohjeita tai kannustuksen sanoja Ala-Salomäki antaisi ihmiselle, joka harkitsee osallistuvansa joskus kisaan?

”Mielestäni kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan. Tässä kasvaa ihmisenä, ja koska kaikki ihmiset ovat mielestäni kauniita kokoon tai mihinkään katsomatta, niin aina kannattaa yrittää.”

Miss Pluskoot Suomi -kilpailun finaali Jyväskylässä la 27.5. Suora live-lähetys Instagramissa @misspluskootsuomi-tilillä klo 14.