Pirkkalan vapaa-ajan asukas Timo Vuorisalo oli geokätköilemässä, kun hän huomasi tohinaa Postnordin pihalla – Peuraeläin poukkoili hädissään ja yritti löytää tietä vapauteen: ”Kyllä reppanaa koeteltiin”

Hätäkeskus sai lauantaina hälytyksen Kurikantien varressa sijaitsevalle terminaalille.

PEURAELÄIN juoksenteli terminaalin aitojen sisäpuolella ”ristiin rastiin”, kuvailee Timo Vuorisalo. Hän otti eläimestä kuvan terminaalin aidan välistä. Kuva: Timo Vuorisalo

PEURAELÄIN joutui pulaan lauantaina Pirkkalassa päädyttyään loukkuun Postnordin terminaalin aitojen sisäpuolelle.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai kello 18.14 hälytyksen Kurikantien varressa sijaitsevalle terminaalille, jonka pihalla eläin oli havaittu. Eläin ei ilmeisesti löytänyt tietään ulos, sillä se juoksenteli pihalla hätääntyneenä ympäriinsä.

Joensuulainen Timo Vuorisalo havaitsi pihalla ryntäilleen eläimen verkkoaidan läpi. Vuorisalo ja hänen vaimonsa olivat saapuneet Pohjois-Karjalasta Pirkkalaan vapaa-ajan asunnolleen viettämään helatorstaiviikon pitkää viikonloppua.

Lauantai-iltana he olivat lähteneet Postnordin taakse maastoon geokätköilemään, kun peuraeläin osui heidän näkökenttäänsä.

”[Eläin] juoksenteli ristiin rastiin alueella ja yritti epätoivoisesti aidan läpi monesta suunnasta”, Vuorisalo kertoo.

VUORISALO ja hänen vaimonsa kävivät vielä toisaalla etsimässä geokätköjä, minkä jälkeen he palasivat katsomaan, oliko eläin päässyt jo vapaaksi. Kun näin ei ollut, he soittivat vartiointiliikkeeseen ja hätäkeskukseen.

Vuorisalon havaintojen mukaan eläin ehti poukkoilla pihassa yhteensä parin tunnin ajan.

TARINALLA on onnellinen loppu. Ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle otus onnistui livahtamaan aidan ali Postnordin naapuritontille.

”Sitten siellä vähän aikaa törmäiltyään se löysi toisen aidankolon, mistä se sujahti”, Vuorisalo sanoo.

Hätäkeskukselle ei siis jäänyt tehtävää paikan päälle.

”Kyllä reppanaa koeteltiin”, Vuorisalo toteaa peuraeläimen koettelemuksista.