Pirkkalan kunnan edustajat kutsuntalautakunnan jäseniksi nimetty

Kutsuntatilaisuus järjestetään Pirkkalassa elokuun 24. päivä.

Kunnanhallitus päätti kutsuntalautakuntaan kunnan edustajiksi Roope Kompan (kok.), Saija Vuorenpään (ps.) ja Ahto Aunelan (sdp.)sekä varajäseniksi Jarkko Hovilaisen (vihr.), Heikki Riihimäen (kesk.) sekä Markus Katajiston (kd.).

Panssariprikaatin Pirkanmaan aluetoimisto pyysi maaliskuussa määräämään kutsuntalautakuntaan vuodeksi 2023 kunnan edustajat ja tarvittavan määrän varaedustajia. Pirkkalan osalta vuonna 2023 kunnan edustajia tulee olla kolme.

Kutsuntatilaisuus järjestetään Pirkkalassa elokuun 24. päivä. Tänä vuonna vuorossa ovat vuonna 2005 syntyneet nuoret miehet. Kutsunnoissa jokaista asevelvollista kuullaan henkilökohtaisesti ennen varusmiespalvelukseen määräämistä. Puolustusvoimien mukaan tämä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin.

Kutsunnoissa asevelvolliset määrätään aloittamaan varusmiespalvelus kolmen tulevan vuoden aikana. Erikoisjoukkoihin ei määrätä suoraan kutsunnoissa, vaan niihin on hakeuduttava erikseen.