Seurakunnalta: Helatorstai, mikä se oikein on?

Kun oikein pohdit, keksitkö sinä vastauksen?
NUORISOTYÖNTEKIJÄ Jenna Gustavsson, Pirkkalan srk

VIETIMME viime torstaina helatorstaita. Monesti olen törmännyt rippikoulussa kysymykseen, miksi vietämme helatorstaita? Kun oikein pohdit, keksitkö sinä vastauksen?

Helatorstai voi jäädä hieman pääsiäisen ja vapun varjoon, sillä kovin suuria perinteitä ei ole tuolle juhlapyhälle muodostunut.

Pääsiäisestä, jolloin Jeesus ristiinnaulittiin ja nousi ylös kuolleista, on kulunut 40 päivää. Näinä neljänä kymmenenä päivänä Jeesus kulki vielä maanpäällä ja opetti opetuslapsilleen, jotta he osaisivat kertoa ilosanomaa eteenpäin. Näiden päivien jälkeen Jeesus astui taivaaseen.

Jeesus jätti kuitenkin meille kaikille tehtävän juuri ennen kuin astui taivaaseen, joka kuuluu näin: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti.”

KASTE- ja lähetyskäsky- tehtävä, jota meistä jokainen voi omalla tavallaan toteuttaa ja viedä eteenpäin. Viesti rakastavasta Jumalasta, ylösnousseesta Kristuksesta ja Jumalan armosta kuuluu jokaiselle. Tätä viestiä on viety jo liki 2000 vuotta eteenpäin. Meistä jokainen voi olla viemässä evankeliumia eteenpäin.

Tapoja on monia, esimerkiksi puheen, musiikin, taiteen tai liikkeen avulla.

Jeesus opetti lähimmäisen rakastamista ja toisen kunnioittamista. Raamatusta löytyykin rakkauden kaksoiskäsky: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

Näillä ajatuksilla mekin voimme osaltamme viedä helposti evankeliumia eteenpäin.