Italialaiset Erasmus-oppilaat viettivät pirkkalalaisten seiskaluokkalaisten luona viikon, jonka päätyttyä ei vältytty eron hetken kyyneleiltäkään

Vastavierailu Italiaan on luvassa lokakuussa.

PIRKKALALAISET ja italialaiset seiskaluokkalaiset
viettivät viime viikon koodien ja vapaa-ajan vieton
pauloissa. Yhteiskuva otettiin Pihlajaniemen saunalla.

SUUPANNIITYN koulu osallistui jälleen Erasmus+ projektiin ja sai siksi italialaisia vieraita Modugnossa sijaitsevasta koulusta nimeltään Scuola Casavola-D’assigni.

Italiasta saapui kymmenen oppilasta ja neljä opettajaa. Jokaisella italialaisella oppilaalla oli isäntänä Suupanniityn koulun seitsemäsluokkalainen, jonka luona hän majoittui viime viikon ajan.

Lokakuussa on luvassa vastavierailu Modugnoon.

ERASMUS+ projekti kestää kuluvan vuoden. Projektin nimi on ”Hei me koodataan!/Let’s code!”. Se sisältää viikon mittaiset vierailut Suomeen ja Italiaan ja lisäksi etätapaamisia, joissa projektin etenemistä suunnitellaan yhdessä.

Tavoitteena on ohjelmoinnin opettamisen kehittäminen ja suunnittelu. Projektin aikana oppilaille järjestetään koodauspajoja sekä kouluilla että esimerkiksi Tampereen yliopistolla.

Koulujen koodauspajoissa ohjelmoidaan pääosin LEGO-robotteja. Pajoissa suomalaiset oppilaat ohjelmoivat italialaisen vieraansa kanssa ja oppivat näin ohjelmointitaitojen lisäksi englantia, italiaa sekä kansainvälisyyttä. Opettajat saavat projektin seurauksena molempien koulujen käyttöön valmiita harjoitteita ohjelmoinnin opettamista varten.

OPPITUNTIEN ja koodauspajojen jälkeen vapaa-aikaa vietettiin Nastassa, Museokeskus Vapriikissa, Pyynikin munkkikahvilassa, laavulla makkaraa paistaen ja trikkausharrastukseen tutustuen.

Suomalaiset perheet tarjosivat kokemuksia paikallisesta ruoasta, mutta viimeisenä iltana oppilaat kävivät italialaisittain pizzalla.

Hienon Erasmus-viikon päätteeksi italialaiset vieraat saateltiin lauantaina kotimatkalle, eikä kyyneliltäkään säästytty eron hetkellä.