Pirkkalassa kannustetaan Käärijää – Anian lintupuistoon ripustettiin viisupönttö

Voit lähettää Pirkkalaiseen kuvan omasta viisutunnelmastasi lomakkeella tai sähköpostitse.

ANIAN lintupuiston Käärijä-pönttöön on ikuistettu Käärijän siluetti ja Euroviisujen logo Ukrainan lipun väreissä. Kuva: Arja Krossbeck-Juhola

MYÖS Pirkkalassa eletään nyt Euroviisu-huumaa. Suomea edustaa laulukilpailun lauantaisessa finaalissa rap-artisti Käärijä, joka on yksi kisojen ennakkosuosikeista.

Käärijän Cha Cha Cha -kappaleesta ja neonvihreästä esiintymisasusta on kevään aikana tullut suorastaan ikonisia kuvamuokkausten, parodioiden ja kunnianosoitusten kohteita.

Nyt myös Anian lintupuisto Pirkkalassa on lähtenyt mukaan viisutunnelmaan. Puistoon on ripustettu Käärijä-aiheinen linnunpönttö.

Vihreään pönttöön on piirretty Euroviisujen tämän vuoden logo, Käärijän siluetti ja laulun sanoituksia. Pöntön kansi on maalattu Suomen lipuksi.

LINNUNPÖNTÖN virheelliseen vuosilukuun on tulossa korjaus lauantaina. Kuva: Arja Krossbeck-Juhola

LINNUNPÖNTÖN takana on Anian lintupuisto ry:n Arja Krossbeck-Juhola.

”Mieheni rakensi pöntön. Minä maalasin ja kävin ripustamassa sen eilen”, Krossbeck-Juhola kertoo perjantaina.

”Nyt kun Käärijä on saanut niin paljon julkisuutta, ajattelin, että siitä saa ihanan muiston myös Anian lintupuistoon. Tein sen myös kannustuksen vuoksi. Minusta on hienoa, että Käärijä on päässyt jo finaaliin asti.”

TARKKASILMÄINEN voi huomata, että pöntön kuviointiin pääsi pieni moka. Kanteen merkityssä vuosiluvussa lukee 2003, ei 2023.

Krossbeck-Juholalla on aikomus käydä korjaamassa vuosiluku lauantaina. Hän aikoo myös katsoa illan finaalilähetyksen.

”Pääsen yhdeksältä töistä, ja finaali alkaa vasta kymmeneltä. Katsoin tiistaina semifinaalinkin, eli olen ollut mukana kannustuksessa.”

Oletko tehnyt oman Käärijä-boleron tai koristellut kotisi neonvihreällä Euroviisujen kunniaksi? Lähetä kuva viisuhuumasta Pirkkalassa lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen toimitus(ät)pirkkalainen.fi. Kerro viestissä, kuka olet, missä kuva on otettu ja mitä kuvassa tapahtuu. Kuvan tulee olla lähettäjän itse ottama.