Olli-Pekka Silfverhuth odottaa ilolla uutta työtä Tampereella, mutta jää kaipaamaan Pirkkalan seurakunnan yhteisöä – ”Olo on myös haikea, tosi haikea”

Silfverhuthin seuraajan valinnan aikataulua ei ole vielä päätetty,

PIRKKALAN kirkko jää taakse, kun Olli-Pekka Silfverhuth suuntaa uuteen työhön Tampereelle. Arkistokuva. Kuva: Antti Jokinen

ILOINEN ja tyytyväinen, mutta samalla haikea olo. Näin tiivistää tunnelmansa Pirkkalan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth, joka valittiin eilen torstaina Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan uudeksi kirkkoherraksi.

Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto äänesti hänet virkaan yhteensä neljän ehdokkaan joukosta. Valinta ratkesi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella, kun Silfverhuth sai yli puolet äänistä.

Silfverhuth on iloinen saamastaan vahvasta luottamuksesta. Työpaikan vaihto tarkoittaa kuitenkin sitä, että Pirkkalan seurakunnan tuttu työporukka jää taakse.

”Pirkkalassa on ollut tosi hyvä olla, joten olo on myös haikea, tosi haikea. Täällä on hyvä seurakunta, jossa on hyvä työyhteisö ja luottamushenkilöt sekä aktiiviset seurakuntalaiset. Lisäksi puitteet ja resurssit toiminnalle ovat olleet hyviä”, Silfverhuth sanoo.

Silfverhuth on johtanut Pirkkalan seurakuntaa vuodesta 2009. Uudessa virassa hän aloittaa lokakuussa.

Odottaminen tuntui eilen illalla todellakin odottamiselta.

Olli-Pekka Silfverhuth

TORSTAI-ILTANA, kun seurakuntaneuvosto piti kokoustaan, Silfverhuth odotti tulosta jännittyneenä.

”Totta kai jännitti, kun puhelin soi. Odottaminen tuntui eilen illalla todellakin odottamiselta. Olin toki varautunut, että kun soitto tulee, sieltä voi tulla millaisia uutisia tahansa. En pitänyt omaa valintaani mitenkään itsestään selvänä, kun mukana oli oikeasti muitakin hyviä hakijoita”, hän sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, milloin Pirkkalassa aletaan hakea Silfverhuthin seuraajaa.

”Ensi viikolla rupeamme miettimään käytännön asioita työyhteisössä ja päättäjien kanssa.”

UUDESSA virassaan Silfverhuth toimii myös hiippakunnan tuomiorovastina. Tuomiorovasti on Tampereen evankelis-luterilaisten seurakuntien hengellinen johtaja, joka pitää yhteyksiä esimerkiksi kaupunkiin ja viranomaisiin ja tarvittaessa sijaistaa piispaa.

Silfverhuth suhtautuu uusiin vastuualueisiinsa luottavaisin mielin, sillä hänellä on jo ennestään kokemusta kirkon yhteisten asioiden ja hiippakunnan hallinnollisten tehtävien hoidosta.

HAUSKA yhteensattuma on, että Silfverhuthin suvussa on jo kokemusta Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana toimimisesta. Olli-Pekka Silfverhuthin isä Voitto Silfverhuth hoiti aikoinaan samaa virkaa ennen eläköitymistään ja tutkimustyölle omistautumista.

Olli-Pekka Silfverhuth huomauttaa, että Tuomiokirkkoseurakunta oli tuolloin kovin erilainen toiminta-alue kuin nykyään. Nykyinen seurakunta on kasvanut merkittävästi seurakuntaliitosten myötä, ja lisäksi Tampereen keskusta-alue on kehittynyt vuosien saatossa aiempaa monikulttuurisemmaksi.