Katso missä kaikkialla Pirkanmaalla on luvassa tietöitä – päällystysurakat välttelevät nyt Pirkkalaa

Päällystystyöt käynnistyvät toukokuun toisella viikolla Pirkanmaan keskeisillä tieosuuksilla. Uutta päällystettä tulee lähinnä pitkämatkaista liikennettä maakunnassa välittäville valtateille, sillä vilkkaasti liikennöityinä ne myös kuluvat nopeimmin, ja kuntopuutteisiin liittyvät vaikutuksetkin ovat niillä merkittävimpiä.

Maanteiden päällystyskausi käynnistyy Pirkanmaalla toukokuun toisella viikolla, tiedottaa Ely-keskus. Raju kustannustason nousu ja matala rahoitustaso kutistavat tämän vuoden päällystysmäärän ennätysalhaiseksi.

Kyse on Pirkanmaan suurista valtion tieväylistä. Kuten oheinen kartta näyttää, Pirkkalan ohitustie tai muut paikalliset väylät eivät ole tänä kesänä tietöiden kynsissä.

Päällystystyöt käynnistyvät toukokuun toisella viikolla Pirkanmaan keskeisillä tieosuuksilla. Uutta päällystettä tulee lähinnä pitkämatkaista liikennettä maakunnassa välittäville valtateille, sillä vilkkaasti liikennöityinä ne myös kuluvat nopeimmin, ja kuntopuutteisiin liittyvät vaikutuksetkin ovat niillä merkittävimpiä.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata Pirkanmaan päällystysurakoista kertovan kartan suuremmaksi.

Pirkanmaalla on tänä vuonna neljä eri päällystysurakkaa.

Näiden lisäksi kilpailutetaan vielä kaksi muuta urakkaa. Niistä toisessa keskitytään kävely- ja pyöräilyväylien korjaamiseen sekä eduskunnan erillistä jakovararahaa saaneen kolmen kohteen perusteellisempaan rakenteen parantamiseen noin 11 kilometrin matkalta.

Neljännessä urakassa keskitytään päällystämään Pirkanmaan vilkkaimmin liikennöityä maantieverkkoa kevään mittausten perusteella tarkentuvilla osuuksilla.

Jos viimeistenkin kilpailutusten hintataso säilyy ennallaan, Pirkanmaalla päällystetään tänä kesänä maanteitä noin 130 kilometriä. Jos taas tuotteiden kustannustaso yhä nousee, määrä vähenee entisestään. Myös indeksiin sidottu kustannustaso vaikuttaa toteutuvaan päällystyspituuteen.

Merkittävimpiä päällystyskohteitamme tänä vuonna ovat:

Merkittävimmät päällystyskohteet Pirkanmaalla

Valtatie 12, Rantaväylän tunnelin pääkaistat
Valtatie 3 ja 9, useat eri kohteet
Kantatie 65, Kallio–Vuorela-tieosuus
Valtatie 24, Kuivajärvi–Rekola-tieosuus
Valtatie 3:lla, 11:llä ja 24:llä sekä kantatie 65:lla huonon kunnon vuoksi voimaan jätetyt alhaisemmat talvinopeusrajoitukset palautetaan normaaliksi päällystämisen jälkeen. Sen sijaan kantatie 66 jää korjaamatta, ja alhaisempi nopeusrajoitus säilyy ainakin seuraavan talven ajan.