Messu- ja urheilukeskuksessa nähdään viikonloppuna satoja hännänheiluttajia näyttelykehissä

Ulkomuototuomareita saapuu ympäri Eurooppaa sekä Australiasta asti.

TAMPEREEN koiranäyttelyissä kilpailevat kansainvälisen koiranjalostusliiton, FCI:n, määrittämät roturyhmät. Kuva: Koirakuvaus Mirka Siljander.

TULEVANA viikonloppuna voi tutustua 275 koirarotuun, kun Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa pidetään Nord-koiranäyttely ja kansainvälinen koiranäyttely.

Koiranäyttelyt järjestetään kahdessa hallissa. Ulkomuototuomareita saapuu arvostelemaan koiria ympäri Eurooppaa sekä Australiasta asti. Näyttelyissä arvostellaan myös pennut (7-9 kk).

Lauantaina pidetään Junior Handler -kilpailu, joka on myös Pohjois-Hämeen Kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu. Sunnuntaina on vuorossa Junior Handler -kilpailu, joka niin ikään on SM-osakilpailu.

Koiranäyttelyt järjestää seitsemän Pohjois-Hämeen Kennelpiiriin kuuluvaa yhdistystä. Tapahtumaan osallistuu noin 150 talkoolaista. Paikalla on myös koiratarvikkeiden myyjiä.

TAMPEREEN kansainvälisellä koiranäyttelyllä on pitkät perinteet, sillä se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1954 Teivon raviradalla. Koiranäyttely siirtyi Hakametsän jäähalliin vuonna 1966, ja ensimmäisen kerran se järjestettiin Pirkkahallissa, nykyisessä Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, vuonna 1986.

Ensimmäinen pohjoismainen NORD-koiranäyttely Suomessa järjestettiin Tampereella vuonna 2018 ja se on siitä lähtien järjestetty aina Tampereen kansainvälisen koiranäyttelyn kanssa samana viikonloppuna, tapahtumatiedotteessa kerrotaan.

Tampere NORD (29.4) ja Tampere KV (30.4.) Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Arvostelu kehissä alkaa kello 9-10, tarkemmat aikataulut löytyvät koiranäyttelyiden kotisivuilta.