Etuajassa päättyneet katutyöt eivät torpanneet Sorkkalan katufestareita – Iloisen juhlan taustalla vakava viesti: ”Talojen kohdalla on kova liikenne ja usein myös jalankulkijoille vaarallinen”

Pro Sorkkalan seutu ry järjesti tapahtuman vuosikokouksensa yhteydessä.

PRO Sorkkalan seutu -yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Kirsi Virolainen (vas.) luovutti puheenjohtajuuden Saija Vuorenpäälle. Katuharja sai toimia puheenjohtajan nuijan korvikkeena.

PIRKKALAN Sorkkalassa vietettiin keskiviikkona iloista iltaa, kun Pro Sorkkalan seutu ry järjesti vuosiko­kouksensa yhteydessä katufestarit. Tapahtuma pidettiin Varuskunnantien ja Mäkeläntien risteyksessä, joka aiemmin keväällä on ollut suljettuna liikenteeltä.

”Alkuperäinen ajatus hieman vesittyi, kun alunperin kesäkuulle asti jatkuvaksi ilmoitettu tietyö päättyikin samana aamuna. Yhdistys olisi juhlistanut turvallista tietä. Varuskunnantiellä Sorkkalan kylän talojen kohdalla on kova liikenne ja usein myös jalankulkijoille vaarallinen, sillä nopeudet eivät aina pysy sallitussa 60 kilometrin tuntinopeudessa”, kertoo Kirsi Virolainen.

Virolainen ehti toimia yhdistyksen puheenjohtajana 10 vuotta. Viime viikolla hän luovutti puheenjohtajuuden Saija Vuorenpäälle. Puheenjohtajan nuijan virkaa toimitti kokouksessa katuharja.

Katufestareilla kyläläiset vaihtoivat kuulumisia, kuultiin haitarimusiikkia, syötiin makkaraa ja herkkuja, leikittiin pihapelejä ja piirreltiin katuliiduilla.