Jos haluamme pitää kunnan väljänä ja vihreänä, valtuuston tulee toimia oman strategiansa mukaisesti

Pirkkalaisen lukija muistuttaa kunnanvaltuustoa luontokohteiden vaalimisesta.

KANNATAN lämpimästi ratikkaa. Lisäksi olisin toivonut, että suunnitelmat linjastolle tehdään Soukonlahden alueelle asti tai jopa siltaa myöten järven toiselle puolelle rengaslinjaksi Tampereelle. Mutta ei siitä sen enempää.

Nyt ratikan vastustajat pelkäävät uusien tiiviiden alueiden rakentamista ratikkalinjan varrelle. Olemme toistaiseksi itsenäinen kunta, joka tekee kaavoitussuunnitelmansa itse. Kaavoittaja siis suunnittelee maankäyttöä ja valtuusto sen päättää. Myös tehokkuusluku määräytyy hyväksyttävässä kaavassa.

Jos siis haluamme pitää kunnan väljänä, vihreänä, luonnonläheisenä ja hyvänä asua, valtuuston tulee myös toimia oman asettamansa strategian mukaisesti. ”Säilytämme luontoa ja vaalimme arvokkaita luontokohteita.”

Strategia koskettaa koko kuntaa, siis myös keskustan aluetta.

Jokaisesta asunnon ikkunasta tulisi näkyä puita. Talot tulisi olla sijoitettuna niin, että jokaisen tontin ympärillä tulisi kasvaa 10–20 puuta. Näinhän kaavoittaja olisi aluetta suunnitellessaan voinut ajatella. Ei ajatellut, ainakaan keskustakorttelia tehdessään. Ei näy puita. Punaista näkyy… Valtuusto on tämän siunannut.

Anne Viitanen