Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Pirkkalako muka ei ole itsenäinen kunta!

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Pirkkalako muka ei ole itsenäinen kunta!

Tampereella ilmestyvässä Kansan lehdessä oli 30. päivä maaliskuuta Olavi Aution allekirjoittama artikkeli otsikolla Suur-Tampere?

Kirjoittaja väitti mm., että monet Tampereen naapurikunnista (ja Pirkkala etunenässä) ovat muuttuneet Tampereen kaupunginosiksi, vaikka nuo kunnat ovatkin vielä hallinnollisesti itsenäisiä.

Suur-Tampere? -kirjoituksessaan Olavi Aution mielestä oman kunnan itsenäisyys on kuntalaisille tunneasia. Hän jatkaa, että kunnallismiehet tekevät parhaansa kuumentaakseen tunteita. Hehkutus on kirjoittajan mielestä ymmärrettävää. Luottamusmiehillä on paikka vaarassa ja virkamiehillä on kysymys arvoasemasta. Sehän laskisi Aution arvelujen mukaan.

Jatkossa tulee lukijalle mieleen, että kansaa kohdellaan oikeudenmukaisimmin sitomalla heidät turpeeseen kuin maaorjat. Autio kirjoittaa: Kunnan pitäisi olla sellainen yhtenäinen alue, jossa asutaan, käydään työssä ja nautitaan palveluksista. Rajanylitysten toisten kuntien alueille pitäisi olla mahdollisimman pieni.

Läjäyttääpä Autio silmille väitteen, että ”Esimerkiksi Pirkkala eroaa Tampereen lähiöistä nykyisin vain siinä suhteessa, että se on muodollisesti itsenäinen kunta”.

Kuntajaon tärkeimpiä määrääjiä on työssäkäynti, todetaan edelleen kirjoituksessa. Ja vielä, että ”nukkumalähiö” saa perusteetonta taloudellista etua työssäkäyntikunnan kustannuksella.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 14.4.1983.