Finnair lopettaa lennot Pirkkalan lentokentälle – Lennot korvataan bussiyhteyksillä, jotka lähtevät Tampereen keskustasta

Toukokuun 8. päivästä lähtien bussivuorot lähtevät Tampereen linja-autoasemalta eivätkä enää kulje Pirkkalan lentoaseman kautta.

VALTIO-OMISTEINEN lentoyhtiö Finnair on lentänyt Pirkkalasta Helsinki-Vantaalle aamuin illoin. Arkistokuvassa Pirkkalan lentokenttä. Kuva: Karoliina Ahola

FINNAIR lopettaa lennot Pirkkalan lentokentälle ja Turkuun toukokuun 1. päivästä alkaen. Lentoyhtiö kertoi asiasta tiedotteessaan keskiviikkona.

Finnair korvaa lennot bussiyhteyksillä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Toukokuun alusta lähtien Finnair operoi päivittäin neljä bussivuoroa Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä.

Toukokuun 8. päivästä lähtien bussit lähtevät Tampereen linja-autoasemalta eivätkä enää kulje Pirkkalan lentoaseman kautta. Bussit lähtevät aamuisin kello 4.05 ja vievät matkustajat Helsinki-Vantaalle aamulennoille.

FINNAIR on jo aiemmin korvannut keskipäivän lentovuoronsa bussiyhteyksillä.

”Tampereen ja Turun lennot ovat lyhyitä ja päästömääriltään suuria suhteessa reittien pieniin matkustajamääriin – lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia,” sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma tiedotteessa.

”Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä.”

FINNAIR on lentänyt Pirkkalaan ja Turkuun lentoja, joissa lähtö on myöhään illalla Helsingistä ja vastaavasti aikaisin aamulla Pirkkalasta tai Turusta.

Finnair viestii lentojen loppumisesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus Tampereen tai Turun reiteille toukokuun alusta eteenpäin. Asiakas voi valita Finnairin järjestämän korvaavan bussiyhteyden tai perua lennon ja hakea lipun takaisinmaksua.