Toukokuussa selviää, valitaanko Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth Tuomiokirkkoseurakunnan johtoon

Silfverhuthin kanssa paikasta kilpailee kolme muuta hakijaa.

PIRKKALAN kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth hakee Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan johtajaksi. Kuva: Maija-Riitta Merikanto

TAMPEREEN Tuomiokirkkoseurakunnan uusi johtaja on tarkoitus valita 11. toukokuuta. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto äänestää tuolloin uudesta kirkkoherrasta.

Samalla selviää, vaihtaako Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth työpaikkaa Tampereelle. Silfverhuth on yksi neljästä virkaa hakeneesta ehdokkaasta.

Silfverhuthin lisäksi tehtävään ovat hakeneet Tuomiokirkkoseurakunnan johtava kappalainen Salla Häkkinen, Hyvinkään seurakunnan kasvatuksen vastuukappalainen Petteri Kerko ja Akaan seurakunnan vs. kirkkoherra Leena Sorsa.

Seurakuntaneuvosto päätti äänestyksen ajankohdasta kokouksessaan viime viikolla.

OLLI-PEKKA Silfverhuth on toiminut Pirkkalan seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2009. Helmikuussa hän totesi Pirkkalaisen haastattelussa, ettei hänellä ole työntöä pois Pirkkalasta, vaikka hän hakikin virkaa Tampereelta.

”Kokemusta on kertynyt paljon johtamistyöstä ja hallinnosta kokonaiskirkonkin tasolla. Se olisi paikka myös uuden oppimiseen”, Silfverhuth perusteli hakupäätöstään.

Tuomiokirkkoseurakunnan nykyinen kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen jää eläkkeelle 1. lokakuuta.

VAIKKA seurakuntalaiset eivät voikaan äänestää Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran vaalissa, avaavat ehdokkaat ajatuksiaan kaikelle kansalle julkisessa vaalipaneelissa. Paneeli pidetään Tampereen Tuomiokirkossa tiistaina 25. huhtikuuta kello 18.