Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuthilla ei ole työntöä pois Pirkkalasta, vaikka hän pitkään punnituista syistä päätyikin hakemaan virkaa Tampereelta

Paikka tarjoaisi uuden toimintaympäristön hyödyntää osaamista, Silfverhuth sanoo.

KIRKKOHERRA Olli-Pekka Silfverhuth hakee virkaa Tampereelta. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi on yhteensä neljä hakijaa. Kuva: Antti Jokinen.

PIRKKALAN seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth hakee Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaa. Hän kertoo miettineensä hakemista pitkään, koska hän on viihtynyt hyvin Pirkkalassa.

”Täällä on hyvä työyhteisö, hyvät luottamushenkilöt ja aktiiviset seurakuntalaiset. Ei siis ole työntöä pois, minkä vuoksi olen asian suhteen hyvin kiitollisin ja levollisin mielin.”

Se, miksi hän kuitenkin päätyi hakemaan virkaa, pohjautuu siihen, että tuomiorovastin paikka tarjoaisi uuden toimintaympäristön hyödyntää osaamista.

”Kokemusta on kertynyt paljon johtamistyöstä ja hallinnosta kokonaiskirkonkin tasolla. Se olisi paikka myös uuden oppimiseen.”

Tuomiokirkkoseurakunta kattaa Tampereen keskustan alueet mahdollisuuksineen, minkä vuoksi virka on Silfverhuthia kiinnostava.

”Ja onhan sen alueella hiippakunnan pääkirkko, upea tuomiokirkko.”

Silfverhuth on ollut Pirkkalan seurakunnan kirkkoherran vuodesta 2009 alkaen.

SILFVERHUTHIN lisäksi virkaa haki kolme henkilöä. He ovat Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan johtava kappalainen Salla Häkkinen, Hyvinkään seurakunnan kasvatuksen vastuukappalainen Petteri Kerko ja Akaan seurakunnan vs. kirkkoherra Leena Sorsa.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli kertoo tiedotteessaan, että seurakuntaneuvosto tekee valinnan todennäköisesti loppukevään aikana.

Nykyinen kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen siirtyy eläkkeelle 1. lokakuuta. Tuomiorovasti Hallikainen on toiminut Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virassa vuodesta 2005 lähtien.

TUOMIOSEURAKUNNAN kirkkoherra on myös hiippakunnan tuomiorovasti. Tuomiorovasti pitää yhteyksiä Tampereen kaupunkiin, eri viranomaisiin ja järjestöihin. Hänen puoleensa usein käännytään, kun tulee esiin kirkkoon liittyviä kysymyksiä tai odotuksia. Tarvittaessa tuomiorovasti toimii piispan sijaisena.

Tuomiokirkkoseurakunta toimii Tampereen keskustassa ja sen alueella on viisi kirkkoa, Tuomiokirkko, Aleksanterin kirkko, Finlaysonin kirkko, Kalevan kirkko ja Vanha kirkko.

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuu yli 60 000 asukasta, joista seurakunnan jäseniä on yli 38 000. Tampereella on viisi evankelis-luterilaista seurakuntaa, yhdessä ne muodostavat Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän.