Kirkonkylän koulun käytetty irtaimisto on saanut uusia omistajia – katso kuvagalleriasta, mitkä tavarat myivät huutokaupassa

Koulun tavaroita ovat hankkineet niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin.

KANKAANPÄÄSSÄ asuva Tapio Koivunen haki viime perjantaina Kirkonkylän koulun verkkohuutokaupasta ostamansa kaapin. Koivunen teki kymmenen euron tarjouksen kaapista varttituntia ennen kaupan sulkeutumista. Kaapille on paikka katsottuna kesämökillä.

KIRKONKYLÄN koulun arki remontoidussa ja laajennetussa koulussa on alkanut hyvin muutama viikko sitten tehdyn muuton jälkeen. Viimeisetkin muistot entisestä hupenevat, koska lukuisat kappaleet koululle tarpeettomia tavaroita ovat löytäneet uudet omistajat.

”Lähinnä esitystekniikkaa on mennyt muille kouluille ja kunnan toimipisteisiin”, rehtori Marianne Tammi kertoo.

Muiden tavaroiden tarve oli kunnan muissa kohteissa vähäistä, koska niillä on jo tarvitsemansa. Uuteenkaan Kirkonkylän koulun rakennukseen ei siirretty paljoa tavaraa entisistä tiloista siksi, että uuteen kouluun haluttiin uudenaikaisemmat kalusteet.

Ratkaisuna tavaroita on myyty julkisen sektorin verkkohuutokauppasivustolla helmikuusta alkaen. Kaupan on ollut satoja koulun tavaroita.

”Pulpetteja, pöytiä, maapalloja, laulakoita, työkaluja, pöytiä, tuoleja, puusermejä, ompelukoneita, astioita”, Tammi luettelee listaa, jossa on vain osa kaupan olleesta tavarasta.

HUUTOKAUPPA on koulun tavaroiden osalta jo suljettu ja moni uusi omistaja on hankintansa koululta jo noutanutkin. Tammen arvion mukaan koulun tavaroita ovat hankkineet niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin.

Yhteenvetoja summista rehtori ei ole vielä saanut tietoonsa, mutta suuruusluokassa puhutaan kuitenkin tuhansista euroista. Tuotto menee Kirkonkylän koulun oppimateriaalihankintoihin.

”Hankintalistalla on muun muassa havainnollistamisvälineitä geometristen muotojen opetukseen”, Tammi sanoo.

Tavara, mikä ei ole tehnyt kauppaansa tai mikä on jäänyt hakematta, viedään kierrätyskeskukseen tämän viikon lopulla.

VANHA väistyy koulun pihapiiristä myös niin, että väistötilojen purku alkaa tontilla huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Niitä jo odotetaan seuraavassa paikassa.

”Osa parakeista menee Ylöjärven suuntaan”, Tammi kertoo.

SEKÄ henkilökunta että oppilaat ovat kommentoineet myönteisesti koulutyötä Kirkonkylän koulun uudisrakennuksessa, joka on ollut opetuskäytössä talviloman jälkeisestä viikosta alkaen.

”Kaikki, mikä liittyy perusopettamiseen, toimii. Mitään koulutyötä hankaloittavaa ei tällä hetkellä ole”, rehtori toteaa.