Uudelle kampukselle rakentuvan Vähäjärven koulun johtajatiimi on nimetty – Katso nimet täältä

Marita Intosesta tulee koulun rehtori

SUUPANNIITYN koulun rehtori Marita Intonen on nimetty Vähäjärven koulun rehtoriksi. Viime vuoden elokuussa otetussa kuvassa Intonen on Vähäjärven koulun peruskiven muuraustilaisuudessa. Kuva: Sanni Harmanen.

UUDEN Vähäjärven koulun nelihenkinen johtajikko on nimetty. Marita Intosesta tulee rehtori. Intonen aloittaa toimessaan elokuun alussa.

”Koska olen tehnyt nykyisen toimeni ohessa uutta koulua jo kolmisen vuotta, niin ihan mukavalta tuntuu, että saan jatkaa.”

Hän käyttää noin puolet nykyisestä työajastaan uuden kampuksen suunnitteluun. Intonen on ollut käyttäjäpuolen koordinaattorina uuden koulun hankesuunnitteluvaiheesta alkaen.

Vähäjärven koulu muodostuu, kun Suupanniityn ja Naistenmatkan koulut yhdistyvät reilun 1200 oppilaan yhtenäiskouluksi. Intonen näkee suuren koon tarjoavan sekä haasteita että etuja sen suhteen, että iso osa oppilaista käy saman katon alla opinpolkunsa esikoulusta peruskoulun loppuun saakka.

”Koulua pitää ajatella yhtenäisenä kasvun ja opin polkuna alusta loppuun saakka.”

Marita Intonen on ollut Suupanniityn koulun rehtori vuodesta 2009 alkaen.

VÄHÄJÄRVEN koulun apulaisrehtoreina aloittavat elokuussa Suupanniityn koulun nykyinen apulaisrehtori Jarkko Hovilainen, nykyinen Naistenmatkan koulun rehtori Jukkamatti Hiltunen ja Nina Mantsinen, joka on tällä hetkellä Naistenmatkan koulun apulaisrehtori.

Kolme apulaisrehtoria nimettiin siksi jo nyt, koska Vähäjärven koulu suurena kouluna tarvitsee riittävät resurssit, Pirkkalan vs. opetuspäällikkö Mikko Salkinoja taustoittaa.

”Pyritään tällä nelikolla rakentamaan ensi vuoden kevättä ja syksyä.”

Jukkamatti Hiltusen nimeäminen toimeensa tehtiin eilen kunnanhallituksessa, koska kyseessä oli vakanssimuutos rehtorista apulaisrehtoriksi. Sivistysjohtaja on päättänyt muiden rehtoreiden nimeämisestä.

Salkinoja valottaa nimeämisprosessia niin, että uuden koulun johtajatiimin nimeämistä edelsi valmistelu, jossa eri vaihtoehtoja käytiin läpi sittemmin nimetyksi tulleiden henkilöiden kanssa.

”Yhteisvalmistelussa päädyttiin tähän ratkaisuun.”

PIRKKALAN koulujen johtajista Toivion koulun rehtori Kimmo Toiviainen siirtyy eläkkeelle syksyllä 2023. Jukkamatti Hiltunen on Kimmo Toiviaisen eläköitymisen myötä nimetty rehtoriksi Toivion kouluun 1.12.2023 alkaen. Hän tulee kuitenkin toimimaan lukuvuoden 2023-2024 ajan Vähäjärven koulun apulaisrehtorina ja siirtyy Toivion koulun rehtorin varsinaisesti tehtävään lukuvuodesta 2024-2025 alkaen.