Navigointisovellus ohjaa reitille umpikujaan – Vasamatien rakentajat tukkivat omakotialueen kuorma-autoineen ja ovat itsekin pulassa

Rakennustarvikkeita on jätetty puomin viereen ja postia jaettu väärään taloon, kun opastus ontuu.

LEPOMOISION paraikaa rakentuvan omakotialueen tonteille kuuluisi ajaa Tuottotien kautta moottoritien lähellä olevalta yritysalueelta eikä tätä reittiä Haavistontien kautta. Vasamatien päässä odottaa taustalla näkyvä puomi. Moni kuitenkin ajautuu tähän umpikujaan. Puomille on jopa jätetty tarvikelasteja.

PIRKKALAN uuden Vasamatien omakotialueen rakentamisen aikainen liikenne on saanut Huovin ja Lepomoision omakotiasukkaat alueella takajaloilleen – puhumattakaan taloille rakennustarvikelasteja tuovista ammattikuljettajista.

Navigaattorit ohjaavat liikenteen kiemurtelemaan Huovin ja Lepomoision sokkeloisen omakotialueen läpi, ja tien päässä odottaa sulkupuomi.

Kyse on alueesta, josta on luovutettu kahden viime vuoden Pirkkalan kunnan omakotitontit. Omakotitalojen rakentaminen alkoi viime vuonna.

Oikea reitti olisi moottoritien suunnasta yritysalueelta, kun kääntyy Turkkiradalta Tuottotielle ja siitä pian vasemmalle. Sitä ei kuitenkaan tunneta eikä reitillä ole kadunnimiäkään.

Jos alueelle yrittää Huovin pientaloalueen läpi, Vasamatien päässä Haavistontieltä käännyttäessä odottaa kuorma-autoja ja tontinkatsojia umpikuja. Navigaattoriohjelmat kuitenkin ohjaavat reitille, jos osoitteeksi syöttää Vasamatien uusien tonttien numeroita.

”Sitä kautta ei ole tarkoitus tulla uudelle omakotialueelle. Siinä näkyy kuitenkin usein rekkoja, joiden kuskit soittelevat sitten, että mistä rakennustyömaille pääsee”, lähiasukas kertoo Pirkkalaiselle.

”Here tai Google Maps eivät tunne uutta Vasamatietä, mutta satelliittikuvista tiet näkyvät ilman nimiä. Eikö kunta voisi ilmoittaa Google Mapsiin ja Hereen uudet tienimet”, rallista suivaantuneet asukkaat ehdottavat.

GOOGLE MAPSIN satelliittikuva kertoo, että moottoritien läheiseltä yritysalueelta kuvan alareunasta on tieuria Lepomoisioon rakentuvalle Vasamatien omakotialueelle. Opastus kuitenkin ontuu ja rakentajat pyrkivät tonteille yläreunassa näkyvältä Vasamatien pätkältä. Sen päässä odottaa umpikuja. Kuva: Google Maps

”Kun Google Mapsiin laittaa Vasamatien uusia 19 tai 24 ja isompia osoitenumeroita, se kertoo paikaksi Vasamatien viimeisen talon. Siellä asukas on saanut väärää postia kotiinsa ja on siihen jätetty rakennustarvikkeitakin”, asukas kertoo.

TUOTTOTIEN suunnalla opastukset loistavat poissaolollaan.

”Tuottotiellä on umpikujan merkki. Todellisuudessa siitä pääsee alueelle, kun kääntyy Hävinneenniityntielle, jolla ei ole nimikylttiä”, asukas kertoo.

Asukkaat ovat olleet yhteydessä kuntaan. Ralli jatkuu kuitenkin yhä Vasamatien päässä väärällä reitillä, koska navigaattorit näin neuvovat.

REITTI Tuottotieltä Lepomoision rakentuvalle omakotialueelle kulkee kuvassa näkyvien Matekon ja KH-koneen välistä. Opasteita ei ole.