Tapparan Eetu Ollilan (11) Nokia-areenan ilmaveivin on nähnyt jo yli 100 000 lätkäfania, nyt Eetu paljastaa veivin salaisuudet kotijäällä Pirkkalassa – katso video

Tampereella leikitään jo päiväkodeissa Eetun ilmaveiviä lumilapion kanssa.

TAPPARAN liigapelin tauolla ilmaveivillään ihastuttanut Eetu Ollila näytti kotijäillään Pirkkalassa ilmaveivinsä salat. Temppua on hiottu parin vuoden ajan niin Tampereella hallilla kuin avojäillä kotikunnassa.

PIRKKALALAINEN Tappara-juniori Eetu Ollila (11) teki Nokia-areenan liigaottelun erätaukokisassa ilmaveivin, joka on saanut some-kansan hurjan suosion. Yksistään Tapparan Twitter-tilillä veivin videota on katsottu yli 100 000 kertaa.

Tapparan liigapelin oli kutsuttu perheitä. Ottelussa oli yli 8000 katsojaa. MTV, SM-liiga ja Tappara kiirehtivät heti jakamaan nuoren pojan ihmetempun kanavillaan.

”Kuulin, että Tampereella oli päiväkodeissa leikitty sen jälkeen Eetu Ollilaa ja tehty ilmaveivejä lumilapiolla”, kertoo Eetun äiti Jenni Ollila.

TAKAMAAN leikkipuiston jää Pirkkalassa on Tapparan liigapelin erätaukokisassa huikean ilmaveivimaalin tehneen Eetu Ollilan todellinen kotikenttä.

Tapparan U12-joukkueessa pelaava Eetu kertoo, mikä rankkariveivissä oli erityisesti yllättänyt maalivahdin.

”Hän tiesi, että saatan yrittää sellaista, mutta kertoi jälkeenpäin, että veto kilpikäden puolelle oli yllätys.”

Hienon tempun takana on äidin mukaan tuhansia treenitunteja Pirkkalan avojäillä. Eetu kiekkoili ensin viisi vuotta Pirkkalan Pingviineissä ja siirtyi kaksi vuotta sitten Tapparaan.

Pirkkalainen kutsui Eetun kotijäälleen näyttämään ja kertomaan, miten maalivahdit hämäävä ilmaveivi tehdään.

Takana on tuhansia toistoja.

”Olen harjoitellut sitä nyt parina vuotena. Meni kauan, ennen kuin sain kiekon nousemaan lavan päälle, se on vaikein osuus. Muuten veivi ei ole kauhean vaikea.”

Eetu on yrittänyt temppua kerran oikeassa pelissä.

”Se oli Ässiä vastaan, mutta vastustaja ehti lyödä kiekon pois lavan päältä. Yritin tehdä sitä maalin takaa.”

Eetun esikuvia jääkiekossa ovat Mikko Rantanen ja, yllätys yllätys, Mikael Granlund, joka toi ilmaveivin maailman kiekkoyleisöön tietoisuuteen MM-kisoissa Venäjää vastaan.

”Se, että itse aloin harjoitella veiviä johtui kuitenkin siitä, kun näin viime kaudella erään nuoremman junnun yrittävän samaa erätaukokisassa, mutta kiekko meni tolppaan.”

NYT Eetu on satojen tuhansien lätkää seuraavien tuntema pelaaja, nuorille ikäluokille jopa idoli.

Julkisuus on ollut pelkästään positiivista, vakuuttavat äiti ja poika. Kaveritkaan eivät ole ihan koko aikaa muistuttelemassa Eetulle veivistä.

Katso Eetun hallissa tekemä maali tästä linkistä.

Äiti Jenni sanoo, että tapahtuma on tuonut paljon hyvää mukanaan.

”Yleensähän peleissä ollaan tosissaan kamppailemassa voitosta. Nyt useampi vastustajan pelaaja on pelin jälkeen kättelyssä todennut Eetulle, että hei, oli kyllä hieno maali.”

”Tämän jutun otsikko voisi olla Oodi ulkojäille. Niin paljon Eetu on niillä harjoitellut neljästi viikossa hallissa olevien Tapparan treenien lisäksi”, äiti sanoo.

Eetu menee usein kavereiden kanssa pelailemaan Pirkkalassa heti koulun jälkeen ja lähtee sitten treeneihin Tampereelle. Joskus perhe huomaa, että Eetu on livahtanut jäälle aamulla, kun muut vielä nukkuvat.

”Käyn tässä Takamaan leikkipuistossa kodin vieressä, sitten entisen päiväkotini pihassa Kurikassa ja Pirkkalan jäähallin pihassa ulkojäällä”, Eetu luettelee.

TAVOITTEITA on uralla, mutta Eetu suhtautuu niihin vielä avoimesti.

”NHL tietenkin, myös liigajoukkue tai mikä tahansa korkeatasoinen sarja käy.”

EETU Ollila hioo taitojaan tuntikaupalla Pirkkalan ulkojäillä joukkueensa Tappara U12:n hallitreenien lisäksi.