Pirkkalan lukion vanhojen tansseihin mahtui riemua, aikaisia herätyksiä ja päivän pelastanut pikaliima – Katso suuri kuvakooste

Toisen vuoden opiskelijat juhlistivat asemaansa koulun vanhimpina perinteisillä tanssiaisilla.

EMILIA JOKINEN (vas.), Peppi Jääskeläinen, Säde Hyrkkönen, Verna Heikkinen ja Elisabet Maddi luottivat mekoissaan vaaleanpunaiseen ja kerman sävyihin.

KARISMAATTISET, vähän jännittyneet ja ennen kaikkea iloiset nuoret juhlistivat lukioaikansa yhtä tärkeimmistä päivistä perjantaina, kun Pirkkalan lukion toisen vuoden opiskelijat esiintyivät vanhojen tansseissa.

Opiskelijoiden päivä alkoi heti aamusta koululaisille ja vanhainkodin asukkaille pidetyillä lyhyillä tanssiesityksillä pienemmissä porukoissa. Kello 12.30 alkoivat päivän ensimmäiset koko joukon tanssit, joita tulivat vapaa-aikakeskukselle seuraamaan Suupanniityn koulun ysiluokkalaiset ja lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Perjantai-iltana edessä ovat vielä iltatanssit, joihin nuoret ovat saaneet kutsua yleisöksi perheenjäseniä ja muita läheisiään.

Pirkkalainen kävi seuraamassa päivän tanssiesitystä ja siihen valmistautumista.

ENNEN iltapäivän tanssiesityksen alkua Aava Paatosella ja Eelis Martinilla oli aikaa otattaa itsestään kuvia vapaa-aikakeskuksen saliin rakennetun ilmapallokaaren alla. He olivat aamulla mukana tanssimassa Nuolialan koululla ja vanhainkodilla. ”Molemmissa oltiin erittäin iloisia vierailustamme”, Martin kertoi.
ANTON LEHTINEN (oik.) sanoi odottavansa päivän tanssiesitystä innolla ja kauhulla. ”Kauhulla siksi, että ysiluokalla oleva pikkusiskoni on tulossa katsomaan”, Lehtinen kertoi. Luuletko, että saat häneltä jälkeenpäin kuittailua, jos askeleet menevät pieleen? ”En luule, vaan tiedän”, Lehtinen vastasi.
MILLA JUHOLA (vas.), Eevi Nurminen, Siiri Halima, Paula Jääskeläinen ja Olivia Salonen olivat iloisella juhlatuulella.
DANIEL NIEMINEN (vasemmalla) pujotteli istumaan Konsta Hiltusen ja Niilo Konttilan väliin tanssien alkua odotellessa. Takarivissä Joakim Almi (vas.), Miko Uutela, Oskari Koppelojärvi ja Eelis Männistö.
HELMI HONKANEN ja Luukas Turtiainen odottivat päivänäytöstä innolla. ”Kouluesityksessä ei tanssittu kaikkia opettelemiamme tansseja, mutta nyt pääsemme tanssimaan ne kaikki”, Honkanen sanoi.
TANSSIAISPÄIVÄÄN mahtui myös jännittäviä tilanteita. Erään opiskelijan juhlakengästä irtosi pohja vähän ennen tansseja, mutta tilanne saatiin pelastettua pikaliimalla. ”Liima löytyi vapaa-aikakeskukselta, en ehtinyt mennä koululle hakemaan”, fysiikan opettaja Heli Mäkelä kertoi.
ELLI PELTOLA (vas.) ja Liina Piispanen heräsivät perjantaina aikaisin laittautumaan. ”Kuudelta piti herätä”, kertoi Peltola. Heidän päivänsä alkoi Naistenmatkan koulun oppilaille pidetyllä tanssiesityksellä vapaa-aikakeskuksella. ”He taisivat olla enemmän innoissaan karkeista, joita annoimme heille esityksen jälkeen”, Piispanen arvioi.
MEKKOJEN hulmuavat helmat pääsivät oikeuksiinsa niissä tansseissa, joihin kuului paljon pyörähdyksissä.
TANSSIJAT koristelivat vapaa-aikakeskuksen salin tanssiaispäivän aattona. Koripallokoriin tähdätyt pallot poikkesivat tavallisesta.
LUKION toisen vuoden opiskelijat juhlistavat vanhojen tansseilla uutta asemaansa koulun vanhimpina oppilaina. Pirkkalan lukion abit lähtivät torstaina lukuloman viettoon penkinpainajaisajelun merkeissä.
TANSSIEN seassa pilkahteli myös hymyjä.
DRAMAATTINEN tango kuuluu vanhojen tanssien klassikoihin.
KATRILLISSA piisasi vauhtia.
PÄIVÄNÄYTÖKSEN yleisössä istui Suupanniityn koulun ysiluokkalaisia ja lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Illalla on edessä vielä suuresti odotettu iltanäytös tanssijoiden läheisille.

Juttua muokattu 10.2. klo 16.37: Lisätty kuva Helmi Honkasesta ja Luukas Turtiaisesta.