Nuorten musaillassa Nuolialassa kuullaan perjantaina esityksiä räpistä viulusooloon: ”Nuoret ovat olleet hirveän kiitollisia mahdollisuudesta päästä keikalle” – Valitaanko joku esiintyjistä kesän Summer Boomiin?

Musiikkikatselmuksen tarkoitus on tarjota nuorille rohkaisua ja esiintymiskokemusta.

PIRKKALAN koulunuorisotyöntekijä Janne Juola on ilahtunut siitä, että nuorten bänditoiminta Pirkkalassa on piristymässä. Nuorten musailta pidetään Nuolialan koulun aulan esiintymisalueella.

PIRKANMAALTA on ponnistanut lukuisia nimekkäitä artisteja ja yhtyeitä. Mahdollisia tulevaisuuden tähtiä pääsee näkemään perjantaina Pirkkalassa, kun Nuoliala-keskuksen aulan esiintymisalueen valtaa viisi pirkanmaalaista nuorta artistia ja nuorten bändiä.

Nuorten musaillaksi nimetyssä katselmuksessa kuullaan ainakin rockia, räppiä ja viulusooloa, kertoo tapahtumaa ideoimassa ollut koulunuorisotyöntekijä Janne Juola. Pirkkalasta mukana ovat nuori viulisti Alex Hou ja pirkkalalaiseksi ilmoitettu Gardening Soil -bändi.

Tapahtuman tarkoitus on rohkaista nuoria musiikkiharrastajia ja tarjota heille tilaisuus kartuttaa esiintymiskokemusta. Lisäksi kunta väläyttää jännittävää mahdollisuutta: joku kokoonpanoista tai esiintyjistä saatetaan valita esiintymään ensi kesän Summer Boom -tapahtumaan.

JANNE JUOLA on ilahtunut siitä, että nuorten bänditoiminta Pirkkalassa on virkistynyt muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Musiikkikatselmus on ensimmäinen laatuaan niiden neljän vuoden aikana, jotka Juola on ollut kunnalla töissä.

”Olen tehnyt paljon bänditoimintaa nuorten kanssa ollessani töissä Espoon kaupungilla. Täällä Pirkkalassa näin mahdollisuuden, että tässä Nuoliala-keskuksen tilassa pitäisi jotakin järjestää. Jos musailta onnistuu, siitä voisi ehdottomasti tulla kerran vuodessa -tapahtuma. Nuoret, joiden kanssa olen jutellut tästä, ovat olleet hirveän kiitollisia mahdollisuudesta päästä keikalle”, Juola kertoo.

Hän vinkkaa, että nuorille kyllä järjestetään muitakin esiintymismahdollisuuksia Pirkkalassa, jos kokoon saadaan muutamakin kiinnostunut kokoonpano tai esiintyjä.

Nuorten musailta Nuoliala-keskuksen (Kouluportinkuja 5) pääaulan esiintymissyvennyksessä kirjaston vieressä pe 27.1. klo 18–20. Tilaisuus on yleisölle avoin, mutta paikkoja on rajoitetusti.