Vielä löytyy sodan kokeneita veteraaneja Pirkkalasta asioitaan hoitamaan – neuvottelukuntaa täydennettiin

Pirkkalan asukkaista on rintamatunnus enää viidellä veteraanilla.

VETERAANIEN neuvottelukunnan jäsenet, 96-vuotiaat Lea Hirvelä ja Yrjö Kaltti juhlivat Pirkkalan kunnan satavuotisvastaanotolla syksyllä. Kuva: Antti Jokinen

PIRKKALAN rintamaveteraaniasian neuvottelukuntaa täydennettiin marraskuussa, kun Heikki Riihimäki valittiin paikkakunnalta muuttaneen Jukka Alamäen tilalle kunnan edustajaksi. Toinen kunnan edustaja veteraanien asioita esillä pitävässä elimessä on Rauno Lehtinen.

Varsinaisia jäseniä neuvottelukunnassa ovat sota-ajan kokeneet ja rintamatunnuksen omistavat Erkki Hemilä, Lea Hirvelä, Yrjö Kaltti ja Reino Pellikka sekä veteraaniyhdistyksen nuorempi aktiivi Riitta Kunnas.

Pirkkalan sotaveteraaniyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Husa kertoo, että Pirkkalan asukkaista on rintamatunnus neljän neuvottelukunnan jäsenen lisäksi ainoastaan Sirkka Laukkasella.

”Lisäksi veteraanistatukseen rinnastettava asema on Onni Jääskeläisellä, Sakari Kauppisella ja Jouko Tuomisella. He eivät ole olleet rintamalla sotilaina, vaan hiukan nuorempaa polvea edustavina sotatoimialueilla esimerkiksi lähetteinä, evakuoinnissa tai varusmiespalveluksessa”, Husa toteaa.

Neuvottelukunnan sihteeri on kotihoitopäällikkö Sanna Laakkonen. Neuvottelukunta on valittu vuosiksi 2021-2025.