Pirkkalainen 40 vuotta sitten 6.1.1983: Lehti alkaa ilmestyä kerran viikossa ja toimitus muutti TAP:n talolle

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Pirkkalaisessa on uusi virkeä tyyli

JOULUNUMERON kansikuvan kellot soittelivat joulurauhan lisäksi myös pari kertaa kuukaudessa postiluukustanne putoavalle Pirkkalaiselle uutta aikaa: lehden ilmestymiskerrat lisääntyvät vastaamaan nykyajan vaatimuksia eli Pirkkalaisesta tulee kerran viikossa ilmestyvä tiedotus- ja ilmoituslehti. Toimitus muutti sekin vuoden vaihteessa kunnantalolta muiden toimitilojensa läheisyyteen TAP:n talolle Säijäntien toiselle puolelle.

Vuosikaupalla on aina silloin tällöin pulpahtanut pintaan toive ja kysymys, milloin Pirkkalainen muuttuu jokaviikkoiseksi. Asian ovat ottaneet esiin niin lukijat kuin aina toisinaan materiaalin runsauteen ja uutisten vanhentumiseen kyllästyneet lehdentekijätkin. Se on totta nyt. Ensimmäinen kappale vuonna 1983 maailmalle lähtevästä 50 numeron sarjasta on tässä.

Toimitus, jonka puhelinnumero on sama vanha, toivoo uusia pieniä ja suuria uutisvihjeitä. Ne saa nyt myös entistä varmemmin perille, sillä toimitus on ”auki” kokopäiväisesti. Mitä nyt juttujen tekomatkat vievät toimittaja/valokuvaajaa tapahtumien pyörteisiin. Mutta päivystäviä tyttöjä pitäisi olla muistiinpanovälinein varustautuneina paikalla toimistossa, ja samassa puhelinnumerossa.

Juttu on julkaistu Pirkkalainen-lehdessä 6.1.1983.