Itsenäisyyspäivänä viihdytään Pirkkalan luonnossa – tarjolla kynttiläpolkuja Iso Naistenjärvelle ja toisaalla uuden kotalaavun avajaiset

Nuotiomakkarat paistuvat laavuilla Pirkkalan ja Lempäälän välisellä metsäseudulla.

KESKISENKULMALLE on rakennettu kotalaavu, josta vastaavat Sami Palola ja Veera Veltti kutsuvat ulkoilijoita laavun avajaisiin itsenäisyyspäivänä. Pirkkalan toinen itsenäisyyspäivän ulkoilutapahtuma pidetään Iso Naistenjärvellä.

PIRKKALASSA järjestetään itsenäisyyspäivänä parikin tapahtumaa, jossa voi fiilistellä itsenäisyyttä luonnossa. Ne ovat sen verran lähellä toisiaan Iso Naistenjärven – Keskisenkulman maastossa, että pistäytyä ehtii vaikka molemmissa.

Taikamaassa aiemmin toiminut Veemi eli parivaljakko Sami Palola ja Veera Veltti järjestävät itsenäisyyspäivän luontohetken uuden Keskisenkulman kotalaavun avajaisten merkeissä tiistaina 6.12 kello 12-15.

”Avajaisiin voi tulla paistamaan ja syömään omia eväitä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi tarjoamme nokipannukahvia ja teetä”, Veera Veltti kertoo.

Paikan päältä voi myös ostaa itse grillattavaksi makkaraa tai nuotiopitsaa. Makkaraa ja pitsaa on rajallisesti. Halutessaan avajaisissa voi tutustua esimerkiksi erilaisiin retkikeittimiin.

YMPÄRISTÖYHDISTYS Pyy järjestää puolestaan itsenäisyyspäivänä koko perheen luontotapahtuman Iso Naistenjärven laavulla hämärän laskeuduttua kello 16-19.

”Järvelle johtavat polut valaistaan jäälyhdyin ja laavulla palavat nuotiot. Ympäristöyhdistys tarjoaa glögiä ja piparkakkuja”, kertoo puheenjohtaja Kristiina Kaila.

Laavulla on tarjolla metsäohjelmaa lapsille ja aikuiset voivat keskustella Pirkkalan luonnon ajankohtaisista asioista.

Iso Naistenjärvelle pääsee useita reittejä pitkin. Jasperintien yli siltaa pitkin ns. Syrjän metsäautotielle tullessa tieltä kääntyy jonkun ajan kuluttua polku itään. Pitkospuut johtavat Pirkkalan suurimman suon, Pehkusuon, yli Iso-Naistenjärvelle.

ALLA olevasta galleriasta voi klikata opaskartat Iso Naistenjärven ja Keskisenkulman laavuille suuremmiksi.

TAPAHTUMIA ja ohjelmapalveluita tarjoava Veemi sai alkunsa viisi vuotta sitten. Veltti kertoo, että sopimus jäähallin vieressä olevan Taikamaan käytöstä on nyt päättynyt.

”Palveluihimme jatkossa lukeutuvat Keskisenkulman kotalaavu, ohjelmat syntymä- ja tyky- päiviin, eräkaveri-toiminta, erilaiset eräruokakurssit sekä lasten ja aikuisten erä/retkeilykurssit.”

Keskisenkulma on ensimmäisen kerran ollut nuotiopaikkana kaksi vuotta sitten pop up-ajatuksella.

”Viime talvena sitä emme kauheasti mainostaneet ja nyt kesän ja syksyn aikana sinne ollaan rakennettu laavu ja puucee kierrätysmateriaaleja käyttäen. Materiaaleja olemme saaneet yksityisiltä henkilöiltä ja pirkkalalaisilta yrityksiltä.
Keskisenkulmalle voi kävellä, hiihtää, retkeillä ja käydä fiilistelemässä nuotion lämmössä”, Veltti kertoo.

Kotalaavu on vapaasti käytettävissä, kunhan ottaa puut mukaan. Tarjolla on myös rajallisesti maksullisia puita. Puucee on aina avoinna pientä käyttömaksua vastaan. Maksun voi hoitaa mobilepayllä tai verkkomaksulla. Maksuilla kustannetaan puiden ja kuivikkeiden kustannukset.

”Alun perin tarvitsimme Taikamaan meille itsellemme häitämme varten. Silloisen omistajan kanssa sovimme yhteistyöstä Taikamaan kunnostamisesta ja siitä yhdestä tärkeästä viikonlopusta. Siitä se ajatus sitten lähti ja Veemi sai alkunsa”, Veera Veltti ja Sami Palola kertovat.

VEERA Veltti ja Sami Palola viettivät Pirkkalan jäähallin vieressä sijaitsevassa metsikössä, Taikamaassa, häitään viisi vuotta sitten. Siitä syntyi idea luonnossa tapahtumapalveluita tarjoavasta Veemi-yrityksestä.

”Saimme järjestettyä Taikamaassa ihanat häät ja monta ihanaa elämyksellistä muuta tapahtumaa monille tahoille.
Taikamaassa on pidetty monet syntymäpäivät vauvoista vaareihin, ristiäiset, rippijuhlat, ylioppilasjuhlat ja häät ja paljon muuta.”

Nyt Taikamaan korvaa muun muassa Keskisenkulman laavu.

”Me tuomme palvelut joko asiakkaan valitsemaan paikkaa tai meidän paikkaan. Tapahtumat säilyttävät luonnonläheisyyden ja elämyksellisyyden”, Veltti lupaa.

Itsenäisyyspäivän tapahtumat Keskisenkulman laavulla ti 6.12. klo 12-15 ja Iso Naistenjärven laavullla klo 16-19.