Bussipysäkki meni romuksi Pirkkalan Suupantiellä – Nyt katos on viety kokonaan pois ja kunnassa mietitään, miten onnettomuusaltis paikka saataisiin turvallisemmaksi

Samalla pysäkillä on rytissyt ennenkin.

BUSSIPYSÄKKI poistettiin Suupantieltä sen jälkeen, kun siihen oli jälleen kerran osunut linja-auto. Tältä paikalla näytti maanantaina aamupäivällä.

PIRKKALAN keskustassa sijaitsevalla bussipysäkillä rytisi jälleen viime viikolla.

Suupantien lännen puoleisessa päässä, lähellä Sale-kauppaa sijaitsevan pysäkin katos vaurioitui perjantaina noin kello 18.10, kun linja-auto osui siihen. Katoksen rakenteet vääntyivät ja sen lasiseiniä särkyi.

”Bussi on ottanut katokseen kiinni, ja katos on sitten mennyt siinä romuksi”, kertoo Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen viestintäsuunnittelija Pekka Ohtokangas.

MAANANTAIN aamupäivään mennessä pysäkki oli poistettu Suupantien varresta kokonaan, ja sen paikalla oli väliaikainen pysäkin paikasta kertova kyltti.

Pirkkalan kunta vastaa pysäkin kunnostuksesta. Kunnan yhdyskuntatekniikan päällikkö Antti Reinikka kertoo, että pysäkki korvataan kokonaan uudella.

”Vielä en osaa sanoa, milloin uusi pysäkki saadaan paikoilleen. Ainakin menneinä vuosina pysäkkien toimitusaikaa on ollut jonkin verran. Yritämme saada hankintaa edistymään”, Reinikka sanoo.

Reinikalla ei ole tietoa, loukkaantuiko kukaan bussin osuessa pysäkkiin.

SAMAAN pysäkkiin on törmännyt linja-autoja ennenkin. Syyskuussa osuma johti paitsi pysäkin lasin rikkoutumiseen, myös loukkaantumiseen. Pysäkillä olleet kaksi henkilöä saivat päälleen lasinsiruja, ja heistä toisen vammat vaativat sairaalahoitoa.

Tuolloin törmäyksen syynä oli se, että bussi oli kääntynyt pysäkiltä ajoradalle liian jyrkässä kulmassa.

REINIKKA pohtii, että pysäkin sijainti voi tehdä sen alttiiksi onnettomuuksille. Hän ei tiedä viimeviikkoisesta tilanteesta tarkemmin, mutta arvioi, että bussit joutuvat kääntymään pysäkiltä tielle hyvin jyrkästi silloin, kun niiden edessä pysäkillä seisoo toinen linja-auto. Tällaisia tilanteita on kyseisellä pysäkillä yhtenään.

”Meidän on nyt tarkoituksena katsoa pysäkin sijaintia ja sitä, olisiko sitä mahdollista siirtää”, Reinikka kertoo.

Yksi vaihtoehto Reinikan mukaan on, että pysäkki voitaisiin siirtää lähellä olevan pyöräparkin kohdalle.