Puskiaisten oikaisua vastaan osoitettiin mieltä Tampereella – Pirkkalalainen Johanna Raivio: ”Järjetöntä, että metsää aiotaan laittaa sileäksi, vaikka meillä on jo moottoritie, jota voisi parannella”

Mielenosoituksessa oli väkeä Pirkkalasta, Lempäälästä ja Tampereelta.

JOHANNA RAIVIO (vasemmalla), Pauliina Ahtiainen, Maria Luosto ja Senja Hyvönen osallistuivat mielenosoitukseen keskiviikkona aamupäivällä.

SAMAAN aikaan, kun Puskiaisten oikaisuna tunnetun tiehankkeen ohjausryhmä kokoontui Tampereen Tammelassa keskiviikkona aamupäivällä, kadulla osoitettiin mieltä hanketta vastaan.

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päämajana toimivan Attilan talon edustalle oli saapunut noin 15 mielenosoittajaa. Paikalla oli asukkaita niin Pirkkalasta, Lempäälästä kuin Tampereeltakin. Mielenosoittajat jakoivat ohikulkijoille lentolehtisiä, joissa lueteltiin Pirkkalan ja Lempäälän väliselle metsäseudulle suunnitellun moottoritien ympäristövaikutuksia.

KEHITETÄÄNKÖ Tampereen seutua autoliikenteen vai ympäristön ehdoilla? Mielenosoittajien mielestä ympäristö tulisi laittaa etusijalle.

PIRKKALALAISET ystävykset Pauliina Ahtiainen ja Johanna Raivio kertoivat olevansa innokkaita luonnossa liikkujia. Molempien kotiovelta pääsee helposti lähiluontoon.

”Haluan kuntapäättäjien näpit irti meidän lähiluontokohteistamme. Alue on ainutlaatuinen ja lähellä kuntalaisia, ja ihmisiä on tunnetusti muuttanut Pirkkalaan nimenomaan ollakseen lähellä luontoa”, kertoi Haikassa asuva Ahtiainen.

Raivio korostaa, että hankkeen vastustamisen taustalla ei ole ainoastaan asukkaiden oikeus lähiluontoon.

”Ilmastonmuutos ja luontokato kiihtyvät. On järjetöntä, että metsää aiotaan laittaa sileäksi, vaikka meillä on jo olemassa moottoritie, jota voisi parannella”, Raivio sanoo.

Ahtiainen on samaa mieltä.

”En tarvitse automatkaan kuuden minuutin vähennystä. Sen takia ei saa tuhota hienoa luontoa”, Ahtiainen sanoi.

TUOMAS TAUBERT (vasemmalla), Johanna Järvinen-Taubert ja Tero Taubert liikkuivat korona-aikaan luonnossa lähes päivittäin.

LEMPÄÄLÄN Sääksjärvellä asuvat Johanna Järvinen-Taubert ja Tero Taubert saapuivat mielenosoitukseen Johannan Härmälässä asuvan pojan Tuomas Taubertin kanssa.

Järvinen-Taubertin mielestä metsäalueiden suojelun pitäisi olla koko Pirkanmaan yhteinen tavoite.

”Se koskettaa koko aluetta, kun iso koskematon metsäalue tuhotaan. Kyse ei ole vain siitä, että meidän omaan takapihaamme ei saisi koskea”, Järvinen-Taubert sanoi.

Härmälässä asuva Tuomas Taubert huomauttaa korona-ajan osoittaneen, miten tärkeää lähiluonto on ihmisille.

”Mekin kävimme silloin lähes päivittäin kävelemässä luonnossa”, Tuomas Taubert sanoi.

Pirkkalainen seuraa tiehankkeen ohjausryhmän kokouksen tuloksia tänään keskiviikkona verkossa.