Killontorintien laaja saneeraus kysyy asukkailta ja yrittäjiltä pitkää pinnaa – ”Tämä on ollut yhtä helvettiä”

KILLONTORINTIEN meneillään oleva saneeraus kysyy Killon asukkailta ja yrittäjiltä pitkää pinnaa. Kauneushoitola Haltiattaren yrittäjä Sari Tuhkasaarella hermo on pettämäisillään.

”Tämä on ollut yhtä helvettiä”, hän puuskahtaa.

SARI TUHKASAARI on tuskastunut Killontorintien saneerauksen vaikutuksiin, jotka hankaloittavat yritystoimintaa. Killon vanhassa postin toimitalossa toimii muutama yritys. Remontin on määrä olla ohi lokakuun lopussa.

Häntä harmittaa se, että tietoa saneerauksen etenemisestä ei saa. Se vaikeuttaa yritystoimintaa.

”Miten me infoamme asiakkaitamme esimerkiksi pysäköinneistä, koska emme itsekään saa tietoa, miten tämä etenee?”, tietyömaan laitamilta tavoitettu Tuhkasaari tivaa.

Haltiatar toimii muutaman muun yrityksen kanssa samassa kiinteistössä, jonka läheisyyteen sekä henkilökunta että yritysten asiakkaat saivat pysäköidä ennen kuin saneeraus alkoi. Sittemmin on ollut vaikea ja joskus jopa mahdotonta saada autojaan parkkiin.
Ongelmallisena Tuhkasaari pitää tilannetta erityisasiakasryhmille.
”Miten pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee saapumaan meille?”, hän ihmettelee.

VIIMEISIN uutinen tieremonttiin on, että kulku Killontorintieltä Teivaantien sekä Vesantien-Killontorin risteyksessä jouduttiin katkaisemaan kahden viikon ajaksi maanantaina. Käytössä ovat kiertotiet. Ajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Pirkantien kautta. Kevyen liikenteen kulku on järjestetty työn ajan. Katkopaikat merkitty oranssilla.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Antti Reinikka sanoo, että remontti on valmistumassa lokakuun lopussa.

Lähtökohtana on, että kadun alla olevat viemärit on uusittava.
”Vesihuoltoverkoston saneeraus vaatii kadun aukikaivamisen. Samalla uusitaan kadun rakennekerrokset.”

”Kun koko Killon liikenne ohjautuu Killontorintietä pitkin, niin haasteita ja parannettavaakin on ollut.”

Nuolialan koulun rehtori Teemu Keronen kertoo, että ensimmäisenä koulupäivänä koulumatkan suhteen oli sekava tilanne. Yleisesti koulutiellä on kuitenkin pärjätty.

”Koululle ei ole tullut juurikaan palautetta vanhemmilta, mutta tiedän, että työn urakoitsijaan vanhemmat ovat ottaneet yhteyttä.

Killontorintielle vesihuolto- ja katusaneeraus on aiheuttanut muutoksia katujärjestelyihin niin, että saneerattavassa osassa on valo-ohjattu liikenne yhteen suuntaan kerrallaan. Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat kapeaa tienkaistaletta, joka on erotettu nauhoin ajoradasta.

KILLONTORINTIELLÄ on nyt ahdasta.

Kadulle tehdään jalkakäytävä Pirkantien liittymään asti. Pirkantien ja Killontorin väliselle osuudelle ei mahdu jalkakäytävää katualueen kapeuden vuoksi. Nykyinen hidastetöyssy poistuu. Se korvataan korotettavilla liittymillä.

Koko Teivaantien ja Vesantien liittymäalue on korotetaan ja myös siinä olevia pysäköintijärjestelyjä selkeytetään. Alueelle tulee viistoparkki. Myös Pirkantien liittymä korotetaan.
Katuvalaistus uusitaan urakan yhteydessä. Nopeusrajoituksiin ja pysäköintikieltoihin ei tule muutoksia.