Aito Säästöpankissa Pirkkalassa on tehostettu neuvontaa Ukrainan kriisin takia – ”Kalentereista varataan nyt aikaa asiakkaiden huolenpitoon”

Aito Säästöpankin paikallisjohtaja Aarne Pitkänen (oik.) ja yrittäjyysasiakkuuspäällikkö Veli-Pekka Sihvonen kertoivat Pirkkalan konttorilla, että pankin keskiössä Ukrainan kriisin aiheuttamassa tilanteessa on nyt asiakkaiden informointi ja huolenpito.

RAHASI ovat turvassa pankin tilillä”, rauhoittelee Säästöpankkiryhmä verkkosivuillaan asiakkaita Ukrainan tilanteen vaikutuksista pankkipalveluihin.

Pankkiryhmä on koonnut sivuille vastauksia Ukrainan tilanteen herättämiin kysymyksiin.

Kriisi on aiheuttanut turvattomuutta suomalaisissa kautta linjan. Jopa käteistä on nostettu normaalia enemmän automaateista.

Aito Säästöpankin paikallisjohtaja Aarne Pitkänen kertoo, että pirkkalalaisille asiakkaille annetaan nyt paljon neuvontaa.

”Meillä on ennalta sovittu toimintatapa markkinahäiriötilanteiden varalta. Otimme meidän kriisitilanteen toimintamallimme käyttöön välittömästi. Kalentereista varataan nyt aikaa asiakkaiden huolenpitoon”, Pitkänen kertoo.

”On sovittu, että nimettyjen toimihenkilöiden tekemisen keskiössä on asiakkaiden huolenpito ja informointi.”

Pitkänen ja yrittäjyysasiakkuuspäällikkö Veli-Pekka Sihvonen ovat tilanteessa tyytyväisiä siihen, että pankki voi tarjota neuvontaa myös kasvokkain, jos niin halutaan. Pankilla on konttori Pirkkalan kuntakeskuksessa.

OSAKEKURSSIT laskivat kriisin alussa tuntuvasti. Sittemmin pientä toipumistakin on nähty, mutta tilanne on epävarma. Myös jo aiemmin kohonnut inflaatio on huolena.

Historiallisesti geopoliittiset kriisit eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet pitkäkestoisia negatiivisia vaikutuksia markkinakehitykselle, Säästöpankit totesivat kriisin alussa.

”Lähestymme asiakkaita puhelimitse tai verkkoviestillä. Kerromme markkinanäkemyksemme ja mahdolliset toimenpidesuositukset, yleensä kuitenkin pohjana on hyvin laadittu sijoitussuunnitelma asiakkaan tavoitteiden näkökulmasta, jolloin tärkeää on myös pohtia sijoitussuunnitelmassa pysymisestä pitemmällä ajatusmallilla”, Pitkänen selvittää.

”Tilanteen pitkittyessä pidämme asiakkaillemme ylimääräisiä markkinawebinaareja ja tietoiskuja.”

KUN tärkeimpien kysymysten kärjessä on, ovatko rahat turvassa pankkitilillä, kyse on suomalaisten laajasta turvattomuudesta epävarmassa tilanteessa.

Huoli koskee kaikkien pankkien asiakkaita.

Tilien talletuksia suojataan lakisääteisellä talletussuojajärjestelmällä.

Säästöpankkien yhteenliittymään kuuluvissa Säästöpankeissa olevat talletukset on suojattu yhteensä enintään 100 000 euroon asti.