Lukijalta: Vuoden 2024 alkupuoliskosta ei jää paljoa positiivista mieleen

Kansalaisten ulkoinen ja sisäinen turvallisuuden tuntu on kokenut kovia.

VUODESTA 2024 on kulunut puolet. Mitä siitä on jäänyt mieleen. Ei kovin paljon positiivisia asioista.

Kansalaisten ulkoinen ja sisäinen turvallisuuden tuntu on kokenut kovia. Koulukiusaaminen on saanut entistä huolestuttavampia aseellisia piirteitä. Nuorten aggressiivinen käyttäytyminen ikäisiään kohtaan pitäisi ”helistellä kelloja” oikeusoppineiden ja päättäjien suunnalla. Rikollisia ja rikoksista epäiltyjä kuleksii vapaalla jalalla. Silkkihansikkaat olisi syytä heittää nurkkaan ja ryhtyä turvaamaan kunnon kansalaisten turvallisuutta. Ensimmäinen tehtävä olisi laskea rikosseuraamusten alaikärajaa vähintään 14 vuoteen.

Kevään vahingollisena muoti-ilmiönä oli poliittiset lakot, joihin koulutettiin myös pentuikäisiä. Poliittiset lakot söivät kansantuloa ja yrittäjyyttä sisältäpäin. Se näyttää myös olevan vihervasemmiston tavoitteena. Median toimi aktiivisesti radiossa, tv:ssä ja lehdistössä lakkoaallon sponsorointiapua.

Ulkomailla sota Ukrainassa jatkuu. Samalla kun Putinin Venäjä hyökkää oikeudettomasti liittolaisiltaan ostamilla tappovälineillä. Ukrainalle apua antavissa maissa haluttaisiin estää aseavun käyttäminen hyökkäävän maan puolella. Tässä on nyt tapahtunut myönteinen suunnan muuttuminen. Raja Venäjälle kiertoteitse vuotaa kuin seula tärkeiden teollisuustuotteiden osalta.

Lähi-Idässä Israelia vaaditaan lopettaa oman maansa puolustautuminen ympärillä olevien terrorismia tukevien valtioiden hyökkäyksiltä. Toinen poski pitäisi kääntää kun vastapuoli ottaa panttivankeja ja roiskii raketteja. Hyökkääjät käyttävät sumeilematta kansalaisiaan ihmiskilpinä ja media suoltaa yksipuolista materiaalia tapahtumista. Nyt vielä pitäisi tunnustaa tämä YK:n alullepanema keskittymä.

JOTAIN myönteistäkin voisi kirjata. Kylmän talven jälkeen päästiin nauttimaan lämpöisemmästä toukokuusta. Saavat ilmastomuutosintoilijat lisäpontta esityksilleen.

Teiden varsilla nousevat kauniit lupiinit kukkimaan, niiden vihaajat saavat jokakesäisen keskustelunaiheen.

Yksi asia ei muutu. Saamme nauttia perinteisestä helle- ja ukkosvouhotuksesta sekä poskelleen menneistä sääennusteista.

Valtakunnassa eikä muuallakaan kaikki ei ole hyvin, mutta me kestämme sen.

Markku Lehtinen

Tampere