Uusi ravintola Suupalla koki niin suuren yleisöryntäyksen, että tukkuun piti kiirehtiä parikin kertaa päivässä – ”Jonoa oli koko ajan”

Thai-ravintola Faasain henkilökunta yllättyi ensimmäisten viikkojen vilkkaudesta. Asiakas pitää ravintolaa hyvänä lisänä Pirkkalan lounastarjontaan.

Thaimaalainen ruoka maistuu Ari Petäjistölle, joka poikkesi Faasaihin lounaalle perjantaina.

PIRKKALAN Suupalle avattu thai-ravintola Faasai on kokenut ensimmäisinä viikkoinaan yleisöryntäyksen.

Keskustakorttelissa kunnantalon vieressä toimiva Faasai avasi ovensa maanantaina 30. syyskuuta, ja ensimmäisen kahden viikon aikana ravintolassa on riittänyt hulinaa.

”Asiakkaita oli avajaisviikolla kolme tai neljä kertaa enemmän mitä olimme odottaneet. Jonoa oli koko ajan. Asiakkaat ovat tykänneet ja sanoneet, että tulevat pian uudestaan ja että on ihanaa, että Pirkkalan keskustasta saa näin hyvää thaimaalaista ruokaa”, kertoo ravintolan vuorovastaava Wat Prompong.

Ravintolan yrittäjät ovat Wanphen Vuori ja Sarawut Wong-udommongkhon. He pitävät myös ensimmäistä Faasai-ravintolaa Tampereen Koskikadulla. Haastattelun antaa Prompong, joka puhuu joukosta parhaiten suomea.

Pirkkalan Faasaissa työskentelee päivästä riippuen kolme tai neljä työntekijää. Tarjoilija Prattana Pongsupa (vas.), vuoropäällikkö Wat Prompong ja kokin apulainen Apichada Janlabut asettuivat kuvaan ennen lounasajan alkua.
PIRKKALAN Faasaissa kävi Prompongin mukaan ensimmäisinä päivinä 150–160 asiakasta päivässä. Lehtimainoksen jälkeen kävijämäärät räjähtivät, ja lokakuun ensimmäisenä perjantaina syömässä kävi jo yli 300 asiakasta. Osa heistä joutui jonottamaan ruokaa 20 minuuttia.

Avajaisviikolla työntekijöiden piti lähteä hakemaan lisää raaka-aineita tukusta jopa pari-kolme kertaa päivässä, ettei ruoka loppuisi kesken. Ravintolassa on tarjolla sekä lounasbuffet arkisin ja lauantaisin että à la carte -annoksia.

”Mehän tiedämme, että avajaisviikon tarjouksen päättymisen jälkeen kävijämäärä tasaantuu. Tällä viikolla meillä on käynyt silti yli 100 asiakasta joka päivä”, Prompong kertoi viime perjantaina.

Pirkkalalainen Adeliina Korhonen tuli testaamaan Faasain lounasta kaverinsa suosituksesta.
ASIAKKAIKSI on tullut paitsi lähialueen asukkaita ja työssäkäyviä, myös esimerkiksi Nokialla sekä Tampereen Härmälässä ja Hatanpäällä asuvia. Prompong mainitsee, että yksi asiakasryhmä on Pirkkalan ikäihmiset.

”Ikääntyneille on ollut vaikeaa päästä thaimaalaiseen ravintolaan, jos on tarvittu perhettä viemään Tampereen keskustaan. Nyt jotkut ovat käyneet meillä melkein joka päivä.”

Myös pirkkalalaisilta yrittäjiltä on tullut kannustusta tulokkaille. Prompong kertoo ravintolan muun muassa saaneen kukkia läheisestä kukkakaupasta.

”Koko henkilökunta haluaa kiittää kaikkia pirkkalalaisia ja lähikuntien asukkaita, jotka ovat tulleet meitä kannustamaan ja meille syömään”, Prompong kertoo.

”Vaikka omistaja tekee pitkää työpäivää, energia ei lopu, kun asiakkaita riittää.”

Ravintolasalista joutui välillä etsiskelemään paikkaa perjantaina lounasaikaan.
PERJANTAINA puoliltapäivin Faasain ravintolasalista pystyi bongaamaan ainakin työporukoita, yksin syöviä ja perheen pienen lapsen kanssa.

Pirkkalalainen Ari Petäjistö poikkesi lounaalle kotoaan kesken etätyöpäivän. Hän pitää thai-ravintolaa ”loistavana asiana Pirkkalalle”.

”Mielestäni tämä on erittäin tervetullut lisä tänne. Pitsaa, kebabbia ja hamppareita ei voi montaa kertaa vuodessa käydä syömässä. Täällä voi varioida, mitä syö”, Petäjistö totesi lounaslinjaston valikoimaan viitaten.

Lue myös: Pirkkalaan avataan syksyllä uusi ravintola, jolla on jo paikallisia kanta-asiakkaita – ”Moni tilaa meiltä Woltin kautta ruokaa tai ajaa Tampereelle asti”