Pirkkalan kunta käyttää osto-option ja lunastaa Nuolialan päiväkodin – näin kommentoi rakennuttaja

Pirkkalan kunta olio vuokralaisena Nuolialan päiväkotirakennuksessa yli 15 vuotta. Elokuussa kunta päätti ostaa rakennuksen omaksi.

NORDISK Renting -yhtiö on vuokrannut rakennuttamaansa Nuolialan päiväkotia Pirkkalan kunnalle aina vuodesta 2007 alkaen. Sopimukseen on sisällytetty useita osto-optioita, joiden avulla kunta voi hankkia kiinteistön omistukseensa vuosina 2023–2025 ennalta määritettyyn hintaan.

Elokuussa Pirkkalan kunnanhallitus ilmoitti käyttävänsä etuosto-oikeuttaan ja lunastavansa päiväkodin takaisin itselleen. Kunta totesi omaksi lunastuksen olevan sille nyt edullisin vaihtoehto.

Nyt toteutunut kauppa on yhtiön tiedotteen mukaan osoitus Nordisk Rentingin ja Pirkkalan kunnan menestyksekkäästä kumppanuudesta sekä Nordisk Rentingin kiinteistörahoitusmallin tuomasta joustavuudesta.

Pirkkalan kunta on vuokrannut Nuolialan päiväkodin hyödyntäen triple-net-vuokrasopimusmallia, jossa asiakas säilyttää operatiivisen hallinnan koko vuokra-ajan. Ylläpitovastuun pysyminen kunnalla itsellään on mahdollistanut sen, että Pirkkalan kunta on voinut hallita päiväkodin toimintaa ja tuntee lunastettavan kiinteistön.

”Yhteistyö Nordisk Rentingin kanssa on ollut mutkatonta vuokrakauden aikana sekä vuokrasopimukseen sisältyneen osto-option käytön yhteydessä”, Pirkkalan kunnan talousjohtaja Tommi Ruokonen toteaa Nordisk Rentingin tiedotteessa.

”Se, että Pirkkalan kunta voi lunastaa kiinteistön itselleen ennalta sovittuun hintaan, korostaa Nordisk Rentingin kiinteistöleasingmallin joustavuutta ja asiakaslähtöisyyttä”, kertoo Anna Hallsten, Nordisk Rentingin toimitusjohtaja.