Musiikkia, jumppaa ja tietoa – Vanhustenviikko täyttää Pirkkalan monenlaisella ohjelmalla

Pirkkalan pääkirjastossa pääsee Vanhustenviikolla oppimaan uutta muun muassa kirjaston digipalveluista ja ikäihmisten ravitsemuksesta. Kuva: Sanni Harmanen
PIRKKALASSA vietetään ensi viikolla valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Teemaviikon aiheena on tänä vuonna Hyvä arki, hyvä mieli.

Pirkkalassa luvassa on paljon teemaviikkoon liittyvää ohjelmaa. Esimerkiksi maanantaina 7. lokakuuta Pirkkalan Lähitorilla esiintyvät Pirkkalan eläkkeensaajien lauluryhmä ja muusikko Jari Greg. Tiistaina Pirkankoivun asukkaat pääsevät nauttimaan haitarimusiikista, ja vapaa-aikakeskuksen seniorijumppa on Vanhustenviikon kunniaksi maksuton.

Keskiviikkona Kirkkoveräjän seurakuntatalolta pääsee vertaisohjaajien seurassa kävelylenkille. Pääkirjastolla puolestaan esitellään saavutettavuuskirjasto Celiaa ja neuvotaan asiantuntijoiden johdolla ikääntyneen ravitsemukseen liittyvissä asioissa. SPR:n Terveyspisteellä ohjeistetaan edunvalvontavaltuutuksen ja hoitotahdon tekoon.

Torstaina kuntoillaan Nuolialan koulun tiloissa ja vapaa-aikakeskuksella. Viikon huipentaa perjantaina galleriakonsertti Galleria 2:ssa, kun trubaduuri Jukka Pahkamäki esittää ikivihreitä iskelmiä.

Teemaviikon koko ohjelmaan pääsee tutustumaan Pirkkalan kunnan verkkosivuilla.