Lukijalta: Kunnan tulee panostaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksien tarjontaan

Kaikille saavutettavat vapaa-ajanviettomahdollisuudet eivät ole pelkästään yksilön etu, vaan koko yhteisön voimavara, kirjoittaa nuorisovaltuutettu Zahra Shaker.

VAPAA-AJANVIETTOMAHDOLLISUUDET ovat merkittävä osa ihmisten arkea ja hyvinvointia. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus löytää itselleen mielekäs tapa vapaa-ajanviettoon, riippumatta omasta kunnosta tai elämänvaiheesta. Onkin tärkeää, että vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat saavutettavissa kaikille – nuorille, vanhuksille, liikuntarajoitteisille ja lapsiperheille.

Luonto ja lähiluonto tarjoavat erinomaisen tavan viettää vapaa-aikaa. Luontopolut ja metsät eivät ainoastaan kannusta fyysiseen liikkumiseen, vaan niillä on merkittävä rooli mielen hyvinvoinnin edistämisessä. Metsässä kävely voi olla rentouttavaa ja erinomainen tapa palautua arjen kiireistä. Siksi on tärkeää, että lähiluonto ja ulkoilualueet ovat kaikkien ulottuvilla sekä helposti saavutettavissa.

Erilaiset harrastukset, kulttuuritapahtumat ja sosiaaliset verkostoitumiset ovat myös tärkeitä ihmisen elämässä. Ne tarjoavat tilaisuuksia oppia uutta, tavata ihmisiä sekä rakentaa yhteisöjä. Ihminen on sosiaalinen olento, joten sosiaaliset kanssakäymiset sekä yhteisöllisyyden tunne tukevat mielenterveyttä ja hyvinvointia.

Ihminen on sosiaalinen olento, joten sosiaaliset kanssakäymiset sekä yhteisöllisyyden tunne tukevat mielenterveyttä ja hyvinvointia.

KUN ihmisillä on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa itselleen mielekkäällä tavalla, olipa se sitten liikunnan, kulttuurin, sosiaalisten tilaisuuksien tai luonnossa oleskelun parissa, heidän henkinen sekä fyysinen hyvinvointinsa paranee. Kunnan tulisi aktiivisesti panostaa monipuolisten vapaa-ajanviettomahdollisuuksien tarjontaan ja varmistaa, että jokainen löytää itselleen sopivia vaihtoehtoja.

Kaikille saavutettavat vapaa-ajanviettomahdollisuudet eivät ole pelkästään yksilön etu, vaan se on koko yhteisön voimavara.

Zahra Shaker

ylioppilas, nuorisovaltuutettu

Pirkkala