Lukijan kuvat: meriltä tuttu kalojen ahmija lennähti Vähäjärvelle

Pirkkalan Vähäjärvelle saapunut merimetso kiinnitti monien huomion viime viikolla. Linnulla on merialueilla huono maine luotoja sotkevana ja kaloja ahmivana otuksena. Kuva: Kari Järvensivu.

PIRKKALAN Vähäjärvelle saapunut merimetso pääsi viime viikolla monen järveä kiertäneen valokuvaajan maalitauluksi.

Kari Järvensivu otti linnusta kuvan maanantaina 16. syyskuuta.

”Sain kuvattua ainakin toistaiseksi minulle harvinaisen linnun, merimetson. Minulla ei ole tästä linnusta aikaisempia havaintoja Vähäjärveltä, vaikka lintu muualla onkin usein otsikoissa”, Järvensivu kertoo.

Otsikoilla Järvensivu viittaa linnun maineeseen Suomen merialueilla. Suuret merimetsoyhdyskunnat tuhoavat pesimäluotojen kasvillisuuden ja verottavat kalakantoja.

Merimetsojen voi nähdä kurkottelevan kaulojaan myös Pyhäjärven luodoilla Vesilahden suunnalla.

Pentti Oravasaari kuvasi Vähäjärvellä joutsenen ja merimetson kohtaamisen.

”Merimetson piti olla makuulla, jotta päät saatiin samalle tasolle. Hyvin juttu luisti ja joutsen lähti omille teilleen”, tämän kuvan napannut Pentti Oravasaari selosti tapahtumia Vähäjärvellä.

Voit lähettää oman lukijan kuvasi Pirkkalaiseen kätevällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen toimitus(ät)pirkkalainen.fi. Kerro viestissä, missä ja milloin olet kuvan ottanut ja mitä kuvassa tapahtuu. Kuvan tulee olla lähettäjän itse ottama tai julkaisuun on oltava kuvaajan lupa.