Nousu realistinen tavoite vahvistuneille Pingviineille, joukkueessa peräti kolme veljesparia: ”Ajoittainen pelaajapula on enää muisto”

Pingviinit kokosi III divisioonaan vahvan joukkueen uuden valmentajan iloksi.

Pingviini-kapteeni Tuukka Pyöriä (vas.) ja Harri Nummelan tilalle päävalmentajaksi tullut Jan Sandgren ovat luottavaisia III divisioonan alkaessa ensi sunnuntaina.
NELJÄ kautta peräkkäin II divisioonassa 2019-23 pelannut Pingviinit ei viime kauden III divisioonassa saavuttanut tavoitteena ollutta nousua takaisin ylös, mutta tällä kaudella uudella valmentajalla Jan Sandgrenilla on koossa vahvistunut joukkue.

”Viime kauden ajoittainen pelaajapula on enää muisto. Meillä on ringissä 25 pelaajaa, viime kauden parhaat jatkavat ja uusia vahvistuksia on saatu”, Sandgren korostaa.

Viime kauden kymmenestä parhaasta pistemiehestä jatkaa kahdeksan ja viidestä parhaasta neljä. Marius Kautto oli tehokkain saldolla 18+17=35, kapteeniksi valitun Tuukka Pyöriän saldo oli 10+23=33. Myös Elias Laaksonen rikkoi 30 pisteen rajan.

”Meillä on tällä kaudella kolme veljesparia, sillä Mariuksen veli Miro palasi Goonsista. Suomi-sarjan Raahe-Kiekosta tuli Jiri Keskinen ja tämän isoveli Akseli II divisioonan Uplakersista. Kolmas pari on Jere ja Pyry Jämsä”, Sandgren selvittää.

Jiri Keskisen saldo Raahessa oli 1+5=6 ja Aleksin Uplakersissa 9+9=18. Miro kokosi tehot 12+11=23 eli hyökkäys on vahvistunut.

”Maalivahdeista jatkavat Teemu Alapirtti ja Urho Törönen. Uusi on Uplakersista tullut Miska Kiviniemi”, Sandgren sanoo.

Alkulohkossa pelataan 14 joukkueen yksinkertainen sarja eli 13 ottelua 22.9.-14.12. Kahdeksan parasta jatkaa joulun jälkeen ylempään loppusarjaan. Sen jälkeen nämä kahdeksan pelaavat pudotuspelit, joiden voittaja kohtaa II divisioonan heikoimman nousukarsinnoissa.

”Joukkueiden on pitänyt ilmoittaa etukäteen jos haluavat nousta. Eli näistä paras pelaa nousukarsinnat. Meidän lisäksi halukkaita ovat ainakin Sables, VaPS ja HPK Idedogs. VaPS on ehkä pahin vastustaja”, Sandgren pohtii.

Pingviinit pelaa kaikki kuusi kotiotteluaan sunnuntaisin.

III divisioonan avausottelu Pingviinit-JäHi su 22.9. klo 14.15 Pirkkalan jäähallissa (Takamaantie 1).