40 vuotta sitten: Tietokoneongelmat viivyttävät Pirkkalan puhelinluetteloa – ”Vikaa on yritetty korjata moneen kertaan”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Kyöstin grilli-kioski mainosti Pirkkalaisessa 20.9.1984 herkullisia grillituotteita.

Missä viipyy Pirkkalan puhelinluettelo?

Pirkkalan oman puhelinluettelon, Pirkkala-hakemiston, piti ilmestyä keväällä. Paikallisen Lions Clubin toimittaman hakemiston ilmoitukset ovat olleet valmiina jo toukokuussa. Itse luettelon teko on kuitenkin jäissä, sillä Tampereen Puhelinosuuskunta ei tietokonevian vuoksi pysty toistaiseksi toimittamaan luettelotietoja.

Pirkkala-hakemisto tehtiin ensimmäisen kerran kunnan juhlavuodeksi 1982. Tämä edelleenkin käytössä oleva hakemisto on pahasti puutteellinen ja uutta kaivattaisiin.

Pirkkalan Lions Club aloitti uuden luettelon suunnittelun ja ilmoitushankinnan jo kevätalvesta. Samoihin aikoihin clubi sopi Tampereen Puhelinosuuskunnan kanssa, että se saa Puhelinosuuskunnasta pirkkalalaisten numerotiedot.

Luettelon painaa Kangasalan Kirjapaino. Kirjapainon työnjohtajan Jyrki Joensuun mukaan ilmoitukset tulivat ajallaan ja valmistettiin painokuntoon ajallaan. Puhelinosuuskunta vain ei vieläkään ole lähettänyt numerotietoja kirjapainolle.

Tampereen Puhelinosuuskunnan luettelotoimittaja Veikko Helenius kertoo, että Puhelinosuuskunta ei tällä hetkellä pysty toimittamaan numerotietoja Pirkkala-hakemistoon. Syynä on Puhelinosuuskunnan tietokoneessa oleva vika, ts. koneen poimintaohjelma ei toimi.

Vikaa on yritetty korjata moneen kertaan, mutta toivottuun tulokseen ei ole päästy. Helenius ei mielellään lähde viallisen koneen tietoja ulos jakamaan, koska kokemukset Kangasalan luettelosta olivat huonot. Numeroita puuttui liian paljon.

Korjauksen varmaa valmistumisajankohtaa Helenius ei sano. Sitä ei tarkkaan tiedetä ja näin kirjapaino, Lions Club ja pirkkalalaiset joutuvat odottamaan.

Pirkkalainen 20.9.1984

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.