Kuntoiluvälineitä ja leikkipuistoja purkuun vanhentuneina ja turvasyistä – joukossa myös Killon vanha kuntopiste

Pirkkala on tarkastellut leikkipuistojensa ja kuntoilupaikkojen kuntoa. Osa on todettu vanhentuneiksi ja niissä on turvapuutteita. Yksi näistä oleva Killon kuntopiste, jonka välineet on päätetty purkaa. Tilalle rakentuu uusi kuntoilupaikka Killon kentän reunalle.

PIRKKALAN kunta purkaa tänä vuonna vanhentuneita leikkipaikkoja ja yksittäisiä leikkivälineitä turvasyistä.

Kunnan yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut vastaa noin 60 leikkipuiston, uimarannan, kuntoilupaikan ja muun vastaavan kohteen kunnossapidosta.

Niiden tarkastamista ja kuntoa ohjaavat kuluttajaturvallisuuslain määräykset.

Yhdyskuntatekniikan päällikön Antti Reinikan ja kunnanpuutarhuri Miia Terämän mukaan ulkotoimintapaikkojen kunto on keskimäärin hyvä, mutta myös puutteita löytyy.

Purettavien joukossa on käyttäjille vuosien varrella tutuksi tulleita kohteita, kuten Kyöstin kerhotalon leikkipuisto ja Killon kuntopiste ulkoilureitin varressa.

Kyöstin kerhorakennuksen leikkipuisto Kyöstintie 6:ssa poistuu kokonaan huonokuntoisuuden vuoksi ja erityisesti, koska se sijaitsee kerrostalotontilla, jonka kunta myy eteenpäin ensi vuonna. Leikkipuiston toimintoja siirretään ja keskitetään Lepomoision leikkipuistoon.

Koivutien leikkipuisto poistuu myös. Sen turva-alusta ei täytä normeja, välineet ovat lahoja ja sijainti teollisuusalueen vieressä on huono. Sitä käyttäneille tulee korvaavaksi paikaksi Raitatien leikkipuisto.

Loukonlahden leikkipuisto Kreetantie 10:ssä lakkautuu kokonaan Loukonlahden asemakaavamuutoksen myötä.

Killon kuntoilupaikan välineet Killo-Kurikka-ulkoilureitin varresta poistetaan, koska ne ovat tarkastuksen mukaan lahoja eikä turva-alusta täytä normeja. Toiminnot korvataan Killon urheilukentän yhteyteen rakentuvalla kuntoilupaikalla.

Samasta syystä poistetaan myös Kurikan kuntoilupaikka koulun pihalta.

Purkutuomion ovat saaneet myös Lintuhaan leikkipuiston laho liukumäki Tupamäessä ja Rasitien leikkipuiston palloseinä.

Kurikassa pump track -rata purettiin jo keväällä, kun siinä todettiin vakavan onnettomuuden riski rakojen takia. Aluetta kehitetään koulupihana ja jäähallin skeittiparkkia luvataan kehittää monipuolisemmaksi.

Pirkkalan yhdyskuntalautakunta hyväksyi toimet kokouksessaan 21. elokuuta.