Seurakunta palkkaa kuudennen papin, ensin määräaikaiseksi – ”Papiston työmäärä on huomattavan suuri”

Erityisesti rippileirien runsaus vaatii paljon Pirkkalan pappien työaikaa.

Pirkkalan seurakunta palkkaa ensi vuodeksi kuudennen papin määräaikaiseen työhön ja harkitsee sitten vakinaisen viran perustamista. Kuva: Sebastian Stenvall
PIRKKALAN seurakunta palkkaa ensi vuodeksi papin määräaikaiseen virkaan ja harkitsee tämän jälkeen, onko seurakuntaan syytä perustaa vakinainen uusi papin virka.

Kirkkoneuvosto päätti aloittaa rekrytoinnin ja perusti sitä varten työryhmän kokouksessaan 27. elokuuta.

Seurakunnassa on tällä hetkellä viisi papin virkaa eli kirkkoherra, kappalainen ja kolme seurakuntapastoria. Lisäksi usean vuoden ajan töissä on ollut ns. kesäpappi puolen vuoden ajan.

Kirkkoneuvoston esittelytekstissä todetaan, että Pirkkalan seurakunnan papiston työmäärä on huomattavan suuri pappien määrään nähden ja että nykyisellä papiston resurssilla täysipainoinen jumalanpalveluselämän kehittäminen ei ole mahdollista. Erityisiä haasteita aiheuttaa suuri rippikouluryhmien määrä.

Määräaikaisen seurakuntapastorin viranhoidossa ollaan korostamassa jumalanpalveluselämän ja kirkollisten toimitusten ohella nuorisotyötä, rippikoulutyötä ja nuorten aikuisten parissa tehtävää työtä.

Kirkkoneuvostossa todettiin, että mikäli yli vuoden ”kokeilujakso” osoittaa kuudennen papin tarpeen pysyväksi, tulee varsinaisen seurakuntapastorin viran perustaminen ajankohtaiseksi loppuvuodesta 2025.

Seurakunnan uusien virkojen perustamisesta päättää kirkkovaltuusto.